{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktorica usred noći pokupila nakit i novac iz "Gold Exchangea", radnici ostali bez plaća

21.9.2013. u 17:00
1
79
Direktorica usred noći pokupila nakit i novac iz "Gold Exchangea", radnici ostali bez plaća
1
Predstavnici firme "Gold Exchange" koja se bavi otkupom zlata u BiH, ali i u regionu, pokupili su sav nakit iz bh. poslovnica, kao i novac usred noći, a potom su nestali bestraga neisplativši radnicima plaće, tvrde uposlenici ove firme.
Radnici su se okupili ispred kancelarija firme u Sarajevu, a sve su kažu prijavili i policijskim agencijama u BiH.

"Do četiri sata jučer sam radila normalno u 'Gold Exchange' poslovnici u Zenici, zatvorila sam radnju i otišla kući. Jutros kad sam došala na posao primijetila sam da je neko tokom noći bio u radnji, jer su odneseni zlato, srebro i novac koji su bili u sefu u radnji. Tokom pregledavanja snimka sa nadzornih kamera u radnji utvrđeno je da su sve odnijeli Ana Bet i Zeid Bilalović", kazala je za Klix.ba Nadira Valentić, uposlenica firme iz Zenice.

Kako su nam radnici objasnili, osnivač firme "Gold Exchange" je Želimir Bagić iz Hrvatske, a Bet je direktorica, dok je Bilalović prema njihovim informacijama, prije nekog vremena dao otkaz u toj firmi i nije se pojavljivao više do protekle noći.

"Novac i zlato nisu odneseni samo iz moje poslovnice, već iz drugih prodavnica širom BiH. Koliko znam to su uradili i u nekim poslovnicama u regionu. Njih dvoje se nikome ne javljaju na telefone, nedostupni su i od sinoć ne znamo ništa o njima", kazala nam je Valentić.

Radnici su, kako su nam kazali, sve to prijavili MUP-ovima, Graničnoj policiji i SIPA-i. Prema informacijama koje imaju, Bet i Bilalović su još uvijek u BiH, a danas ne radi nijedna poslovnica te firme u našoj zemlji.

"Oni su navodno jučer dobili nalog iz Hrvatske da se zatvore sve poslovnice u BiH. Jučer je u Sarajevu zatvoreno 16 poslovnica, a u Zenici su sinoć ušli u poslovnice iza ponoći, uzeli sve što im je bilo bitno i nestali su", kaže Valentić.

Veći broj radnika u poslijepodnevnim satima danas se okupio ispred prostorija uprave ove firme u Sarajevu, u ulici Ive Andrića, ne znajući šta drugo da rade. Kažu kako im firma duguje dvije plaće te da su njihove radne knjižice i ostala dokumentacija kod poslodavca. Ispred kancelarija firme u poslijepodnevnim satima došlo je 30-ak radnika iz Sarajeva, Zenice i Kaknja, a doći će i oni iz Tuzle.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: