Previranja u Sarajevu
8

Direktor bolnice u Jagomiru Muhamed Ahmić podnio ostavku: Neću dozvoliti da me smjenjuju

I. Č.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Muhamed Ahmić podnio je u petak ostavku na poziciju direktora Psihijatrijske bolnice Jagomir u Sarajevu, obrazloživši potom za Klix.ba kako neće dozvoliti da ga nova koaliciona većina u Kantonu Sarajevo smjenjuje.

"Ne želim dozvoliti da me političari smjenjuju stvarajući formalno-pravne pretpostavke za takve stvari. Smatrao sam da je bolje da sam podnesem ostavku. To sam i uradio. Trebalo bi da se moja ostavka razmatra na sastanku Upravnog odbora 18. septembra", kazao je Ahmić.

Psihijatrijska bolnica Jagomir je, prema Ahmićevim riječima, u novim koalicionim dogovorima pripala stranci Narod i pravda.

"Ja sam razgovarao s Elmedinom Konakovićem, rekao mi je da namjeravaju postaviti svog direktora. Odgovorio sam mu da neću dozvoliti da me smjenjuju, već da ću sam podnijeti ostavku. Oni nisu imali zamjerke na moj rad", poručio je Ahmić za Klix.ba.

Smeta mu, kako kaže, izostanak reakcije javnosti da takve ustanove, poput Psihijatrijske bolnice, pripadnu političkim partijama.

"To je prema mom mišljenju najveća korupcija", zaključio je on, dodavši kako smatra da bi se na bilo koju direktorsku poziciju trebalo doći putem javnog konkursa.