Humanost na prvom mjestu
1.1k

Denis Barta polovinu novca osvojenog u "Supertalentu" donirao Roditeljskoj kući

Dž. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon što je pobijedio u takmičenju "Supertalent" u Hrvatskoj i osvojio 200.000 kuna (52.000 KM) Sarajlija Denis Barta danas je nesebično donirao polovinu novca Roditeljskoj kući u glavnom gradu BiH.

Povodom ovog humanog čina danas je u Roditeljskoj kući održano druženje na kojem se Denis pridružio djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima.

"Sviram za bolesnu djecu", kratko je kazao Barta koji nakon odmora od mjeseca marta ponovo počinje nastupe u Ferhadiji.

Kako kaže, barem jednom sedmično želi raditi za pomoć Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Ovo nije prvi put da Barta pokazuje svoju humanost. On je drugu polovinu novca osvojenog u emisiji "Supertalent" donirao djeci s invaliditetom u Hrvatskoj.

"Zahvaljujemo se Denisu i njegovim roditeljima što su dio nagrade odlučili uplatiti za Roditeljsku kuću i podržati djecu oboljelu od raka", kazala je Jasna Vatreš, sekretarica Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka FBiH.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Denis, čija je najveća ljubav muzika, početkom ove godine počastio je publiku singlom "Ne pitaj me", a prije dva mjeseca objavio je još jednu pjesmu naziva "Gubitnik" u čijem spotu se pojavljuje i Halid Bešlić.

Barta obećava kako će i dalje pjevati i snimati nove pjesme, a sigurno je kako neće zaboraviti na one kojima je pomoć potrebna.