Skupština KS
226

Čelik uzvraća: Ja sam predsjedavajući, kad dobijemo pečat objavit ćemo u Službenom listu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mirzu Čelika objava u Službenim novinama, u kojoj se navodi da je Danijela Kristić predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo, nije pokolebala da tvrdi da je on predsjedavajući.
"Odluka kojom sam ja izabran za predsjedavajućeg Skupštine KS bit će objavljena u Službenim novinama KS kada budemo dobili pečat nazad. Definisano je to i u zakonu, da nijedan akt ne može biti objavljen bez ovjere, odnosno bez pečata", kazao je Čelik.

Naveo je kako svaka promjena koja se desi i koja ima pečat ide na objavu u Službene novine, aludirajući na to da objava u Službenim novinama ne mora biti pravno obavezujuća.

"Odluke koje je Skupština KS donijela 28. decembra 2019. godine, povezane s mojim izborom na mjesto predsjedavajućeg, imaju svoj akt, svoj datum i formalno-pravno su važeće od dana njihovog donošenja", rekao je Čelik.

Odluka bez pečata
Odluka bez pečata

"Isto, dakle, važi za odluku o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg i odluku o izboru predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo", kazao je Čelik za Klix.ba.

Odluka bez pečata
Odluka bez pečata

Zaključio je kako sve objave zahtijevaju pečat, ali kako su one, pravno gledajući, važeće od dana njihovog donošenja.

"Drugo je pitanje da li su one ustavne. Mi ćemo narednih dana razmotriti da li ćemo pokrenuti neku vrstu apelacije vezanu za odluku o izboru Danijele Kristić na mjesto predsjedavajuće", zaključio je Mirza Čelik.

Facebook