{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH pristupila Međunarodnom centru za genetički inženjering i biotehnologiju

N
9.2.2005. u 12:47
0
0
BiH pristupila Međunarodnom centru za genetički inženjering i biotehnologiju
0
BiH pristupila Međunarodnom centru za genetički inženjering i biotehnologiju
Bosna i Hercegovina je pristupila Međunarodnom centru za genetički inženjering i biotehnologiju (ICGEB), a proceduru pristupa pokrenulo je Ministarstvo civilnih poslova BiH.
Kako je saopšteno iz tog ministarstva, instrument o pristupu koji je nedavno potpisao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić, proslijeđen je Uredu za pravne poslove UN-a u New Yorku.

ICGEB je međuvladina organizacija koja je počela raditi 1987. kao poseban projekat UN-a za industrijski razvoj (UNIDO) u njezine dvije komponente iz New Delhija i Trsta.

Članstvom u ICGEB-u BiH se pruža mogućnost međunarodne naučne saradnje u oblasti genetskog inženjeringa i biotehnologije, naučnoj zajednici da igra vrlo aktivnu ulogu u različitim aktivnostima ICGEB-a, naučnim ustanovama otvara se mogućnost da se natječu za mnoge naučne projekte iz te oblasti u svijetu, a naročito glede genetski modificirane hrane.

U povodu pristupanja BiH toj organizaciji, direktor Odjela za administrativne i vanjske poslove ICGEB-a Decio Ripandelli najavio je skoru posjetu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: