Sjednica PSBiH
0

Arnaut se našalio na Komšićev račun: Što bi rekao moj kolega "Ma haj'te, molim vas"

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut našalio se tokom diskusije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na račun predsjednika DF-a i zastupnika Željka Komšića izgovarajući njegovu uzrečicu: "Ma haj'te, molim vas".

U toku diskusije o Zahtjevu za glasanje o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH kojim je predložena smjena ministrice odbrane BiH Marine Pendeš i njenih zamjenika Borisa Jerinića i Seada Jusića, Klub SBB-a je tražio od Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se zastupnici odvojeno izjašnjavaju o smjeni ministrice i njenih zamjenika.

Arnaut je rekao da je SBB prije više od dva mjeseca uputio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću prijedlog za smjenu Jusića, ali da se Zvizdić oglušio o njega. Poručio je kako Jusić više nije SBB-ov, već Zvizdićev funkcioner u Vijeću ministara BiH.

Zastupnik SBB-a odgovorio je i na izlaganje zastupnika iz reda SDS-a koji su kazali da će podržati zahtjev SBB-a za smjenu Jusića, ali da se kao razlog za smjenu ne navodi dozvola koju je Ministarstvo odbrane BiH dalo Oružanim snagama BiH za učešće na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske, 9. januara 2017. godine u Banjoj Luci.

Arnaut je kazao da SBB-u nije prihvatljivo da mu drugi klub zastupnika određuje šta će navesti u svom zahtjevu završavajući svoje izlaganje riječima "Što bi rekao jedan moj kolega, ma haj'te molim vas". Komšić nije odgovorio na Arnautovu šalu.

Podsjećamo, u toku je sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kojoj ne prisustvuju zastupnici iz reda SNSD-a.