{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dosad neviđeni snimci Lennona pripali Yoko Ono

S
Sarajevo-x.com
22.5.2008. u 14:45
0
0
Dosad neviđeni snimci Lennona pripali Yoko Ono
0
Dosad neviđeni snimci Lennona pripali Yoko Ono
Foto: AFP/File
Udovica pjevača Beatlesa Johna Lennona, Yoko Ono, je napravila veliki korak u legalnom sudskom sporu vođenom povodom snimaka koji prikazuju bivšeg pjevača Beatlesa kako puši travu, piše pjesme i raspravlja o stavljanju halucinogene droge LSD-a u čaj predsjednika Richarda Nixona.
Ono je u legalnoj raspravi kako bi spriječila konzorcij kolekcionara Beatlesovih djela iz New Englanda da objavi crno-bijele snimke u formi dvoiposatnog filma pod nazivom “3 days in the life” o Lennonu tokom ključnog i turbulentnog vremena najpopularnijeg benda 60-tih godina.

Sudija američkog okružnog suda Rya Zobel u Bostonu je presudio u korist Yoko Ono na osnovu dvije tačke optužnice u slučaju koji se bavi video zapisom koji časopis Rolling Stone opisuje kao “fantastične snimke Johna Lennona nikad dosad viđene”.
Slučaj je trebao da odluči ko posjeduje devet sati sirovog materijala snimljenog nekoliko sedmica prije nego što se slavna četvorka raspala 1970. godine.

Predstavnici World Wide Videa tvrde da posjeduju video radove i rekli su da su za njih platili više od miliona američkih dolara mimo sudskih i drugih troškova. Advokati Yoko Ono su izjavili da je ona kupila snimke od World Widea posredstvom jednog muškarca iz Floride.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: