Mostarci igraju sve bolje
17

Zrinjski u derbiju pobijedio Borac i skočio na treću poziciju na tabeli

H. H.
Zrinjski je stigao do četvrtog uzastopnog trijumfa (Foto: G. Š./Klix.ba)
Zrinjski - Borac 2:1 (Foto: G. Š./Klix.ba)
U derbi susretu 15. kola Premijer lige Zrinjski je Pod Bijelim brijegom pobijedio Borac rezultatom 2:1. Ovim trijumfom Plemići su prestigli Banjalučane i sada su treći na tabeli.

Mostarci su sjajno otvorili susret i poveli su u 14. minuti kada je Anes Mašić iskoristio veliki nesporazum Douglasa Cruza i golmana Borca Bojana Pavlovića i loptu je poslao u praznu mrežu za 1:0.

Domaći su udvostručili prednost nakon pola sata igre. Lopta je pogodila u ruku Marka Jovanovića, a sudija Haris Kaljanac je pokazao na penal. Siguran realizator bio je Nemanja Bilbija za 2:0.

Borac se u meč vratio u 40. minuti. Goran Zakarić je sjajno centrirao s desne strane, a još bolje je reagovao Jovo Lukić koji je majstorski glavom pogodio za 2:1.

Nastavak meča ipak je donio bolju igru Zrinjskog. U 46. minuti Almir Bekić je sjajno šutirao iz daljine, a Pavlović je odlično odbranio. U nastavku akcije pokušao je i Bilbija, ali golman Borca je sjajno zaustavio udarac napadača Zrinjskog sa desetak metara.

Imali su Mostarci još nekoliko solidnih poluprilika do kraja, ali rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je zasluženo slavio.

Zrinjski - Borac 2:1 (Mašić 14', Bilbija 30' pen. / Lukić 40')

Tabela: