Veznjak optimista
193

Višća: S Bajićem i Turanom jurišamo na titulu prvaka Turske

Piše: N. Kustura
Edin Višća (Foto: Basaksehir)
Edin Višća (Foto: Basaksehir)
Lider turske Super lige Basaksehir nastavio je i u 2018. godini nizati pobjede te se s punim pravom klub iz Istanbula promovisao u jednog od najvećih favorita za osvajanje titule prvaka.

Već dugi niz godina za Basaksehir više nego uspješno nastupa bh. reprezentativac Edin Višća kojem se nedavno pridružio još jedan bh. igrač - Riad Bajić.

S Višćom smo razgovarali o proteklim pripremama, ciljevima u proljetnom dijelu sezone, novim klupskim pojačanjima i o aktuelnoj situaciji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Pripreme za mene i nisu prošle najbolje jer sam u utakmici protiv Kasimpase dobio udarac i napukao mi je prst. Zbog toga nisam prošao kompletne pripreme. Ipak, povreda nije bila teže prirode pa sam već u prvom kolu nastavka u pobjedi protiv Bursaspora odigrao svih 90 minuta. Tako smo na najbolji način započeli odbranu prvog mjesta", rekao je Višća za portal Klix.ba.

Teška sezona

Basaksehir se nakon 18 odigranih kola nalazi na liderskoj poziciji s bodom više od drugoplasiranog Galatasaraya te tri više u odnosu na Fenerbahče.

"Bit će sigurno teška sezona, ali vjerujem da imamo kvalitetnu ekipu i svi jako želimo titulu. Glavni konkurenti su nam Fenerbahče, Bešiktaš i Galatasaray. Bit će zanimljivo do kraja", kazao nam je Višća.

Istanbulski klub je tokom zimske pauze u svoje redove doveo Bajića, ali i veliku tursku zvijezdu iz Barcelone Ardu Turana.

"Rijad je došao kao veliko pojačanje. Siguran sam da će imati veliku minutažu. Igramo ofanzivno i mnogo utakmica s dva napadača. Arda je s druge strane zaista odličan momak. Došao je s jednim ciljem, a to je da budemo prvaci i igramo Ligu prvaka sljedeće godine. Zaista naporno radi i sigurno da će nam njegovo iskustvo dosta pomoći. Dobili smo dva odlična pojačanja", kazao je Višća te se kratko dotakao i ličnih planova:

"Ostajem u Basaksehiru. Želim da budem prvak Turske s klubom".

Prosinečki je veliko ime

Brzonogog veznjaka neće biti u kadru novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog za mečeve protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

"Prosinečki je definitivno veliko ime i nadamo se da će donijeti nešto novo u našu reprezentaciju. Što se tiče utakmica u Americi, mislim da je odlična provjera za igrače iz naše Premijer lige, ako želimo na velika takmičenja trebaju nam jake prijateljske utakmice", rekao je Višća za kraj razgovora.