Ometali ga
18

Nesportsko ponašanje publike u Londonu prema Novaku Đokoviću

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković prvi put nakon osam godina u kojima je igrao finale završnog Mastersa u Londonu ispao je u grupnoj fazi porazom od Rogera Federera u odlučujućem meču 3. kola rezultatom 2:0.

Ipak, Đokoviću vjerovatno još teže pada sramno ponašanje londonske publike prema njemu koja je u više navrata pružala podršku Federeru i na svaki mogući način pokušala omesti drugog igrača svijeta u njegovoj igri.

Tako je publika u Londonu sramno zviždala Đokoviću, često nisu aplaudirali na njegove dobre poteze i s pljeskom su cinično dočekali svaku njegovu duplu servis-grešku, što nije karakteristično za publiku u ovom sportu.

Engleski mediji pišu da su se u jednom trenutku, a prije Đokovićevog servisa, čuli povici "Vamos, Rafa", koji su sigurno ometali srbijanskog tenisera koji je ubrzo napravio duplu servis grešku, što je izazvalo radost na tribinama O2 arene u Londonu.

U jednom trenutku Đoković je, vidno iznerviran i razočaran, pogledao u sudiju meča, ali nije želio ništa govoriti te je pustio arbitra da umiri publiku i zamoli je za korektno navijanje, ali sve je ostalo samo na upozorenjima.

Porazom od Federera, Đoković će i zvanično 2019. godinu završiti na drugom mjestu ATP liste, a na prvom mjestu je španski teniser Rafael Nadal.