Odmor u BiH
686

Novak Đoković u Visokom obišao bosanske "piramide", fanovi mu poklonili kristal

K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković došao je danas u Visoko gdje je posjetio poznate "piramide" i druga mjesta koja je proslavio Semir Osmanagić.
Đoković je danas u ranim jutarnjim satima stigao u Sarajevo s roditeljima i odmah se zaputio na Trebević gdje će boraviti do srijede, a prvi dan u našoj državi iskoristio je da posjeti Visoko.

Prvi reket svijeta je u gradiću u centralnoj Bosni posjetio poznate "piramide", a njegov dolazak izazvao je veliku medijsku pažnju, kao i pažnju vjernih fanova.

Naravno, Đokovića je u Visokom dočekao Semir Osmanagić, osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca". S ovacijama je dočekan ispred ulaza u Park Ravne, a mnogi obožavatelji sačekali su kako bi se fotografisali sa velikim sportistom.

Fanovi su mu nakon izlaska iz Parka poklonili kristal koji će ga podsjećati na Visoko i bosanske "piramide".

Srbijanski igrač je, podsjećamo, 5. jula u Sarajevu trebao igrati egzibicioni meč protiv Damira Džumhura, no zbog pojave koronavirusa među igračima, turnir u njegovoj organizaciji Adria Tour je otkazan, samim ti i njegov dolazak u glavni grad BiH.

Đoković je ranije više puta govorio kako ima veliku želju doći u Sarajevo, a nedavno se oporavio od koronavirusa i uzeo za shodno da "postkoronskI" period uz putovanje počne u našoj zemlji.

Facebook