Novi dobar nastup
1.6k

Elvedina Muzaferija osvojila nove bodove na utrci spusta u Europa Cupu

F. Z.
Elvedina Muzaferija
Elvedina Muzaferija
Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nastupila je na utrci spusta u okviru Europa Cupa u italijanskoj Pili i tako osvojila svoje prve bodove u ovoj disciplini ove sezone.
Nakon što je osvojila tri boda na utrci superveleslaloma u švicarskom St. Moritzu krajem 2019. godine (10. decembar) Muzaferija je došla i do desetog boda, ovaj put u utrci spusta.

Sedam bodova osvojila je zahvaljujući 24. poziciji na utrci koju je završila vremenom 1:58.91. Za pobjednicom iz Švicarske i pet godina starijom Rahel Kopp kasnila je 3.72 sekunde.

Muzaferija je u italijanskoj Pili u sklopu FIS takmičenja bila treća prije nešto više od sedam dana, a sada je osvojila i vrijedne bodove u Europa Cupu.

Naredni nastup Muzaferiju očekuje u Europa Cupu (od 12. februara), a potom i u Svjetskom kupu i to u švicarskoj Crans Montani. U Svjetskom kupu Muzaferija će voziti dva spusta i superveleslalom. S obzirom na to da je utrka spusta zbog vremenskih uvjeta u Sočiju otkazana, jedan spust prebačen je u Crans Montanu.