Susret u Trondheimu
189

Tok utakmice / Norveška - BiH 32:26: Bh. rukometaši u finišu meča ublažili poraz

N. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu poražena od domaće selekcije Norveške rezultatom 26:32, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
60' - Haseljić postiže posljednji pogodak na utakmici. Rukometaši BiH su izgubili sa šest golova razlike.

59' - Prce pogađa iz sedmerca kojeg je izborio Burić. Sada je 32:25 za Norvešku.

57' - Panić je smanjio na 31:24, ali Overby ne dozvoljava da se BiH približi Norveškoj.

55' - Raspale su se odbrane kako se približava kraj meča pa golovi neprestano padaju s obje strane. Trenutni rezultat je 31:23 za domaće.

51' - Ponovo dva brza pogotka. Panić je smanjio na 27:20, ali uzvraća Gulliksen.

49' - Nevjerovatni Sagosen postiže novi pogodak. Rezultat je 27:18, a s druge strane uzvraća Vranješ.

45' - Padaju dva brza gola. Prvo je Vranješ pogodio za BiH, a brzo je uzvratio Johannessen. Rezultat je 26:18.

44' - Sagosen stiže do svog desetog pogotka. Sada je 24:17, a onda ubrzo Johannessen povećava prednost na osam golova prednosti.

43' - Ovčina sjajno pogađa i smanjuje prednost, a s druge stran Grahovac sjajno brani. Napokon dolazimo do drugog uzastopnog gola i napokon pogađa Panić. Rezultat je 23:17.

41' - Velika nada norveškog rukometa Blonz poveća prednost na 22:15, a nezaustavljivi Sagosen postiže 23. pogodak za Norvešku.

38' - Igra se gol za golom. Redom su pogađali Haseljić, Tangen pa Perić. Rezultat je 21:15.

36' - Senjamin Burić nakon lijepe akcije postiže prvi gol za BiH u drugom poluvremenu. U narednom napadu Tangen postiže 20. pogodak za Norvežane.

33' - Sagosen nastavlja sa svojom sjajnom igrom i u nastavku meča te pogađa za 18:12. Burić sedmom odbranom zaustavlja veću seriju Norvežana, ali već u narednom napadu Overby povećava prednost na 19:12. Još smo bez pogotka u drugom poluvremenu.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme.

30' - Haseljić i Sagosen su postigli nove golove. Gotovo je prvo poluvrijeme. Nakon odličnog starta, naša selekcija je značajno pogoršala svoju igru i na poluvremenu imaju zaostatak od pet pogodaka.

29' - Prvi put Norvežani imaju prednost od četiri gola razlike nakon peti pogodak Sagosena. Međutim, tu se nije zaustavio i postiže novi gol za 16:11.

26' - Malinović svojim trećim golom smanjuje na 13:11, ali brzo uzvraća Overby i vraća tri gola prednosti.

25' - Sjajno brani Burić i drži našu ekipu u igri. S druge strane, njegov brat blizanac postiže deseti pogodak za naš tim. Sagosen ubrzo vraća prednost na tri gola razlike. Sada je 13:10.

22' - Norvežani nas kažnjavaju iz kontranapada. Strijelac je Bjornsen za 11:9. Prce je propustio realizovati jedan šut, a onda je Gullerud prvi put doveo Norvežane u vodstvo od tri razlike.

20' - Prce je fenomenalan. Postiže svoj šesti pogodak i donosi izjednačenje na utakmici 9:9. Nakon što je Panić pogodio prečku Jondal postiže deseti pogodak za Norvešku.

16' - Uz dosta sreće O'Sullivan je postigao deveti pogodak za Norvešku, ali Perić ne dozvoljava da Norveška odlijepi pa je rezultat 9:8.

15' - U napadu je izblokiran Panić pa iz kontre pogađa Gullerud. Međutim, s klupe je ušao Malinović i s dva pogotka smanjuje na 8:7. Odlična partija bh. rukometaša.

12' - Iz kontre Sagosen povećava prednost na 7:4, a onda je Prce iz sedmerca svojim petim golom smanjio na 7:5.

11' - Prce je sjajan. Sva četiri pogotka za našu selekciju postigao je ovaj bh. veteran. Međutim, vrlo brzo Rod ponovo vraća dva gola prednosti 6:4.

9' - Sagosen ponovo pogađa i donosi Norveškoj prvo vodstvo u utakmici. Potom je iz sedmerca pogodio Jondal za 5:3.

8' - Ponovo je Prce pogodio. Bio je to njegov treći pogodak. Norvežani su izjednačili na 3:3 preko Sagosena.

5' - Uspijevaju se Norvežani vratiti golovima Overbyja i Roda. Sada je 2:2.

4' - Prce ponovo pogađa. Naša selekcija je uspjela izdržati s igračem manje te čak postići i drugi pogodak.

2' - I evo ga. Prvi historijski pogodak za BiH na evropskim prvenstvima. Strijelac je bio Nikola Prce. Vodimo 1:0.

1' - Počela je utakmica. Sretno za rukometaše BiH.

20:25 - U ovom trenutku na parket dvorane u Trondheimu izlaze igrači obje reprezentacije. Uskoro će uslijediti himne, a nakon toga će sve biti spremno za početak utakmice.

20:20 - Šumanovi izabranici u nedjelju će igrati utakmicu drugog kola protiv Portugala, a u utorak protiv Francuske.

20:15 - Norveška reprezentacija je jedna od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, a samim tim i veliki favorit u večerašnjoj utakmici protiv bh. reprezentacije. Zbog toga i ne čude astronomski koeficijenti na pobjedu BiH.

20:10 - U drugoj utakmici naše grupe selekcija Portugala priredila je prvorazrednu senzaciju savladavši favorizovane Francuze rezultatom 28:25.

20:05 - Selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman je svjestan da je BiH autsajder, ali se nada da njegovi izabranici mogu pružiti dostojan otpor norveškom sastavu.

"Znamo s kakvom reprezentacijom se sastajemo. Najveća opasnost prijetit će nam od kontranapada norveške reprezentacije po čemu je prepoznatljiva, ključno će biti da odigramo dobru odbranu. Nismo došli ovdje da gledamo kako drugi igraju već da pokažemo da možemo i mi igrati. Fizički ne zaostajemo nikako od bilo koje selekcije na Evropskom prvenstvu. Imamo visinu, dužinu i širinu koja je potrebna za igrati na ovakvim takmičenjima", rekao je Šuman u najavi utakmice.

20:00 - Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na EP-u će predstavljati Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Ibrahim Haseljić i Mirsad Terzić.