Uoči meča s Norveškom
1

Červaru pukao glas, selektor Hrvatske nije došao na zvaničnu konferenciju za medije

K. H.
Lino Červar (Foto: EPA-EFE)
Lino Červar (Foto: EPA-EFE)
Selektor Hrvatske Lino Červar nije se pojavio na zvaničnoj konferenciji za medije uoči meča polufinala Evropskog prvenstva protiv Norveške jer mu je na utakmici protiv Španije pukao glas.

Ovu informaciju za hrvatski Index je potvrdio Hrvoje Horvat, jedan od Červarovih pomoćnika u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, koji je rekao da Lino ima problema s glasom, ali da će biti spreman za meč protiv Norveške.

"Lino ima probleme s glasom, ali će biti dobro do petka i normalno će voditi utakmicu. Napravit ćemo sve da odbranom 5-1 zaustavimo Sagosena, ali kvalitet Norveške nije samo u tom igraču", kratko je rekao Horvat.

Hrvatska protiv Norveške igra u petak s početkom u 18:00 sati, dok se u drugom polufinalu sastaju Španija i Slovenija.

Kauboji još uvijek nisu doživjeli poraz na ovom Evropskom prvenstvu, a jednino su protiv Španije remizirali iako su na kraju meča poslije senzacionalnog povratka u meč imali priliku za pobjedu i prvo mjesto u grupi.

Igra Hrvatske protiv Norveške najviše će značiti od povratka Igora Karačića koji je protiv Španije povrijedio koljeno, ali i on i Cindrić bi trebali biti spremni za polufinalni duel.