Loša partija
63

Zrinjski uvjerljivo poražen u Švedskoj, Malmö na korak do play-offa Evropske lige

N. K.
Foto: Malmo FF
Foto: Malmo FF
Nogometaši Malmea pobijedili su u Švedskoj u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige ekipu Zrinjskog rezultatom 3:0 i tako došli na korak do prolaska u play-off drugog po rangu klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Domaći su apsolutno dominirali u prvom poluvremenu, kontrolisali posjed lopte, stvorili veliki broj šansi, ali je odbrana gostiju na čelu sa sjajnim Brkićem bila na nivou.

Zrinjski je čak mogao povesti kada se pred golom domaćih nije najbolje snašao Govedarica, a onda je uslijedila kazna u 36. minuti. Bengtsson se najbolje snašao u velikoj gužvi i pospremio loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

U nastavku meča Malmö je bio još opasniji po gol raspoloženog Brkića, koji je ipak još dva puta morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Prvo se Christiansen u 66. minuti prošetao kroz odbranu Plemića nakon dodavanja Rosenborga, a na velikih 3:0 povisio je Rieks nakon što je pokupio jednu odbijenu loptu nakon Brkićeve intervencije.

Do kraja meča nije bilo promjena pa je već sad sasvim izvjesno kako će Zrinjski za sedam dana u Širokom Brijegu imati zaista težak zadatak kako bi nadoknadio zaostatak iz Švedske.