Samo trijumf opcija
12

Janković, Gojak i Krunić najavili ofanzivu: Protiv Gibraltara napadački od prve minute

Piše: E. M.
Igor Janković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Igor Janković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se na pripremama pred kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara u Zenici priprema već četiri dana. Jutros planirani trening je odgođen, a bh. reprezentativci sa stručnim štabom će gledati snimke utakmica, dok je za večeras trening planiran na Bilinom Polju. U našem državnom timu vlada optimizam.

Pomoćni trener naše nogometne reprezentacije BiH Igor Janković danas je u izjavi medijima kazao kako pripreme teku po planu te da igrači profesionalno odrađuju svoje obaveze.

"Uživamo raditi i polako dolazimo do optimalne forme s kojom ćemo dočekati utakmicu. Morat ćemo pokazati ko je domaćin, bolja ekipa i zabilježiti pobjedu u Zenici. Krunić je zadobio povredu u utakmici protiv Napolija, ali će biti spreman za utakmicu. U ovom trenutku najbitnije ja da zabilježimo tri boda i odmah na početku utakmice ćemo igrati napadački. Nijedan protivnik nije lagan, igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo", izjavio je Janković te dodao da će večerašnji trening na Bilinom Polju biti prilika da se osjeti teren s tim da će naša reprezentacija službeni trening odraditi u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Amer Gojak (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Amer Gojak (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Optimističan je i Amer Gojak koji je u aktuelnom sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine najmlađi igrač. Pozivom selektora Baždarevića na okupljanje ispunjen je njegov san.

"Atmosfera u ekipi je super i velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje. Momci su me prihvatili i osjećam se kao da sam s njima ovdje već deset godina. Trudom i zalaganjem pokušat ću opravdati selektorov poziv. Kakvu god odluku on donese, ja ću je ispoštovati", poručio je Gojak.

Rade Krunić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Rade Krunić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Bh. reprezentativac Rade Krunić nakon povrede u utakmici protiv Napolija danas se osjeća odlično, a nakon dva individualna treninga počeo je trenirati s ostatkom ekipe.

"Kao i svaki igrač, na terenu ću dati sve od sebe. Svi znamo da je Gibraltar lakši protivnik, ali moramo ući maksimalno oprezno u utakmicu. Imamo igrače koji mogu iznijeti teret iako smo oslabljeni. Nadam se da ćemo pobijediti, a raduje me da je u sadašnjem sastavu dosta mladih igrača s kojim sam igrao ranije. Mislim da je to dobar znak za ovu reprezentaciju i da tako trebamo svi nastaviti raditi", izjavio je Krunić.

Nakon analize protivnika i zajedničkog gledanja snimaka utakmica naši reprezentativci će imati popodnevnu šetnju, a trening koji će večeras održati na Bilinom Polju zatvoren je za javnost.