U Parizu
445

Turci brutalno pretukli navijača PSG-a koji je pokušao zapaliti zastavu Turske

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Navijači Galatasaraya žestoko su pretukli jednog navijača PSG-a koji je pokušao zapaliti zastavu Turske nakon čega su ga ostavili golog da sjedi na ulici i čeka pomoć.

Prve informacije iz Francuske govore da je jedan navijač PSG-a htio zapaliti tursku zastavu, što je izazvalo bijes navijača Galatasaraya koji su ga ubrzo okupirali, pretukli i skinuli svu odjeću s njega.

Dok je čekao medicinsku pomoć, navijač je uslikan kako bez odjeće i s vidnim ranama po tijelu sjedi na betonu, a to nije bio i jedini incident u Parizu kada je riječ o ove dvije navijačke grupe.

[TWITTER]1204831977804832769[/TWITTER]

Francuski mediji pišu da je na gotovo svim mjestima u kojima su navijači bili blizu došlo do nekog fizičkog obračuna, a policija je prilikom jednog sukoba u kafiću morala koristiti i suzavac.

[TWITTER]1204822706644013056[/TWITTER]

Do sukoba navijača došlo je i na jednom od gradskih trgova gdje su se dvije navijačke grupe gađale bakljama i tvrdim predmetima, nakon čega je veliki broj policajaca stigao na mjesto događaja i smirio navijače.

Susret između PSG-a i Galatasaraya završen je rezultatom 5:0 za Parižane, čime su na najbolji mogući način završili grupnu fazu Lige prvaka.