Obostrano zadovoljstvo
7

Sportski direktor Rome: Džeko je sretan u Rimu i to je važno za naš klub

Klix.ba
Monchi (Foto: AFP)
Monchi (Foto: AFP)
Sportski direktor Rome Ramón Rodríguez Verdejo, poznatiji kao Monchi, rekao je da su čelnici kluba i on zadovoljni bh. igračem Edinom Džekom te da je za sve njih veoma bitno to što je Dijamant sretan u Rimu.

Džeko se posljednjih dana opet dovodi u vezu s odlaskom iz Rome, a sve glasnije su špekulacije da bi Inter u slučaju odlaska Maura Icardija sve resurse usmjerio na njegovo dovođenje.

S tim u vezi jasna su i novinarska pitanja o budućnosti bh. napadača u Romi, a sportski direktor kluba jasno je stavio do znanja da između dvije strane ne postoji nikakav problem i da sve teče svojim tokom.

"Veoma smo zadovoljni Edinom Džekom i ono što je najbitnije, on to zna. Trenutno smo fokusirani samo na ono što se sada dešava, a on je nekoliko puta rekao da je sretan u Romi i to je važno za naš klub. Ipak, još jednom ponavljam, fokus nam je na sadašnjosti i želimo u narednim utakmicama nastaviti pobjeđivati", istakao je Monchi.

Roma je u ponedjeljak pobijedila Bolognu na svom terenu rezultatom 2:1 čime su zadržali korak za Interom i Milanom te će do kraja sezone voditi žestoku bitku za jednu od prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Džeko je u ovoj sezoni, kada je riječ o Seriji A, postigao samo pet pogodaka za Romu, a upisao je i tri asistencije.