Isto bodova i golova
5

Španija zahvaljujući jednom žutom kartonu manje prvoplasirana u grupi B ispred Portugala

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Reprezentacija Španije se zahvaljujući jednom žutom kartonu manje trenutno nalazi na prvom mjestu grupe B Svjetskog prvenstva u Rusiji, a oni i Portugal nakon dva odigrana kola imaju identičan broj bodova i omjer postignutih i primljenih pogodaka.

Reprezentacije Portugala i Španije sastale su se u prvom kolu grupe B i odigrale su do sada najbolju utakmicu na Mundijalu, a nakon 90 minuta rezultat na semaforu bio je 3:3. Ronaldo je za Portugalce postigao hat-trick, dok je na drugoj strani Diego Costa postigao dva pogotka, a jedan je dodao i Nacho.

U drugom kolu, obje reprezentacije upisale su minimalne pobjede - Portugal protiv Maroka, a Španija proti Irana pa nakon dva odigrana kola obje reprezentacije imaju po četiri boda i gol-razliku 4:4.

Prema trenutnoj situaciji, prva na tabeli je reprezentacija Španije koja ima jedan žuti karton manje nego Portugal, odnosno i u tom segmentu su trebali biti izjednačeni, ali je Silva u sudijskoj nadoknadi utakmice protiv Maroka dobio žuti karton.

U posljednjim mečevima ove grupe Španija će igrati protiv Maroka koji je izgubio sve šanse za plasman dalje, dok će Portugal protiv Irana pokušati osvojiti minimalno jedan bod kako bi sigurno osigurao prolazak dalje.