Austrijska Bundesliga
11

Smail Prevljak postigao četiri pogotka u ubjedljivoj pobjedi Salzburg protiv St. Poltena

Piše: K. H.
Povremeni bh. reprezentativac Smail Prevljak postigao je četiri pogotoka u uvjerljivoj pobjedi Salzburga protiv St. Poltena u susretu 18. kola austrijske Bundeslige rezultatom 5:1.

Prevljak je već u trećoj minuti pogodio za vodstvo svoje ekipe, a već u devetoj postigao je drugi pogodak i nagovijestio pobjedu svoje ekipe.

Treba reći da mu je kod drugog pogotoka asistent bio još jedan bh. reprezentativac Darko Todorović koji je također igrao od prve minute.

U 24. minuti Junuzović je upisao asistenciju, a Prevljak pogađa za 3:0 čime je kompletirao hat-trick, da bi u 30. minuti i sam Junuzović postigao gol za vodstvo Salzburga od 4:0.

Peti gol za Salzburg, a svoj četvrti postigao je Prevljak u 41. minuti kada pogađa za 5:0 i postavlja rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu Salzburg nije postigao nijedan gol, a jedino vrijedno pomena do kraja meča desilo se u 81. minuti kada Ouedraogo pogađa za konačnih 5:1.

Ovom pobjedom Salzburg je ostao na prvom mjestu sa 48 osvojenih bodova, čak 14 više od LASK-a, a ove sezone nisu doživjeli nijedan poraz.