Evropska liga
36

Široki Brijeg sjajnom igrom u drugom poluvremenu izbjegao poraz od Domžala

Piše: K. H.
Foto: NK Široki Brijeg/Facebook
Foto: NK Široki Brijeg/Facebook
Ekipa Širokog Brijega remizirala je protiv Domžala u prvom meču 1. pretkola Evropske lige, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:2.

Domžale je od prve minute pokazao da je na Pecaru došao po pozitivan rezultat, a na prvu priliku na meču gledaoci su čekali do 11. minute. Ćorluka je odlično probio i centrirao, a Marić pogađa vanjski dio mreže.

Samo minutu nakon toga, Domžale je stigao u vodstvo, a strijelac pogotka za slovensku ekipu bio je Bizjak. Deset minuta nakon toga, Ibričić je pokušao, ali mu je Bilobrk odbranio udarac.

Domžale je u 26. minuti stigao do drugog pogotka i velike prednosti protiv Širokog Brijega, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Melnjaka. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Odmah u prvoj minuti drugog poluvremena, Široki je smanjio vodstvo Domžala. Tomislav Turčin izašao je sam ispred golmana gostiju i mirno poslao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Uslijedio je mirniji period utakmice, i jedna i druga ekipa imale su nekoliko prilika, a onda u 83. minuti Široki Brijeg dolazi do poravnanja. Stipo Marković prošao je golmana Domžala i preciznim udarcem desnom nogom pogađa za erupciju oduševljenja na Pecari.

Samo četiri minute nakon toga, Bagarić je imao veliku priliku da donese potpuni preokret Širokom Brijegu, ali je pogodio stativu, pa je meč završio rezultatom 2:2.