Preprodaja ulaznica
2

Italijanskom novinaru koji je istraživao o mafiji i ultrasima Juventusa pokušali zapaliti kuću

Klix.ba
Federico Ruffo
Federico Ruffo
Novinar koji je između ostalog istraživao pokušaje pripadnika organizovane kriminalne grupe da uđu među Juventusove navijače bio je žrtva pokušaja podmetanja požara.

Novinar Federico Ruffo stoji iza priloga koji je emitovao Rai 2, a koji se odnosi na povezanost mafije Ndrangheta sa članovima Juventusovih ultrasa u vezi s prodajom ulaznica po višim cijenama.

U slučaju smrti navijača Juventusa Raffaella Buccija koji je radio za klub, ali i sarađivao s policijom, ustanovljeno je da se navodno radi o samoubistvu, ali postoji sumnja da mu je prijećeno prije nego što je skočio s mosta.

Novine Il Mattino pišu da je Ruffo bio kod kuće u Ostiji u blizini Rima kada je oko 4:30 sati nacrtan crveni križ na zidovima njegove kuće, nakon čega je benzin poliven na ulaz. Ukućane je upozorio pas koji je zalajao, a oni koji su željeli zapaliti kuću su pobjegli.

Ovaj slučaj se smatra pokušajem zastrašivanja novinara iako nije potvrđeno ko stoji iza njega ni koje od njegovih istraživanja je razlog za ovakvu reakciju.

Ruffo je rekao da je već dobio prijeteće poruke te prijetnje tužbom prije nego je objavljena priča o Juventusu i njegovim ultrasima.