Kratko i jasno
88

Pogledajte Deschampsov motivacioni govor na poluvremenu finala protiv Hrvatske

Piše: E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometna reprezentacija Francuske osvojila je Svjetsko prvenstvo u Rusiji pobjedom nad Hrvatskom rezultatom 4:2.

Polako se pojavljuju snimci dogovora iz svlačionica tokom Mundijala, a nakon današnjeg snimka motivacionog govora Paula Pogbe uoči meča protiv Argentine, pojavio se i snimak dešavanja u svlačionici Trikolora na poluvremenu protiv Hrvatske.

Francuzi su na poluvremenu vodili rezultatom 2:1, a selektor Didier Deschamps nije dozvolio igračima da se opuste.

"Slušajte, jeste li vidjeli? Oni koriste laktove, tijela... Oni, osim ponekada dijagonalnih lopti, odmah traže Mandžukića i on je prima ili prosljeđuje glavom ili nogom. Budite oprezni kad ste oko njega. Nemojte biti statični, uvijek se krećite. Zatvarajte ga, ne otežavajte sebi posao", rekao je Deshamps, a potom govorio o načinu napada.

"Oni su agresivni, vidite s kolikom energijom igraju. Igrajte što je jednostavnije moguće. Kada primite loptu odmah dvojica Hrvata vas napadaju, rješavajte se lopte što prije. Dajte je Kylianu, a ti Antoine prilazi bliže, nemoj biti stalno u napadu, trebaš nam kao opcija za dodavanje u sredini", rekao je Deschamps nakon čega su i Griezmann, Pogba i Varane počeli bodriti saigrače.

Epilog svega je poznat - Francuzi su postigli još dva, a primili jedan pogodak i podigli trofej namijenjen prvaku svijeta nakon 20 godina čekanja.