Trener Slobode
4

Petrović: Protiv Viteza nas interesuju samo tri boda, svi igrači su spremni za igru

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Sedmo kolo Lige za opstanak sutra donosi susret nogometnih klubova Slobode i Viteza, a trener Crveno-crnih Slavko Petrović poručuje da njegova ekipa mora sve učiniti kako bi tri boda ostala na Tušnju.

Petrović je rekao da se utakmicom protiv Viteza Sloboda mora vratiti na pobjednički kolosijek.

"Iz tog duela nas interesuju samo tri boda. Ekipa se nakon paklene serije od pet utakmica u dvije sedmice uspjela fizički oporaviti. Trenirali su jako dobro, tako da uopšte ne razmišljam da neće pružati ono što je pružala čitavo proljeće", rekao je strateg Tuzlaka.

Kada je riječ o igračkom kadru, on je ocijenio da se Sloboda sada nalazi u boljoj situaciji. U predstojećem susretu on očekuje povratak četiri igrača.

"Imat ćemo kompletan igrački kadar, osim Mehmedagića koji je od januara povrijeđen. Sada je ovo za trenera glavobolja kojih će prvih 11 poslati na teren", dodao je Petrović.

Kapiten Perica Ivetić kaže da pobjeda protiv Viteza igračima Slobode donosi jedan mir i stabilnost za preostala tri kola.

"Ova sedmica je prošla radno, u ispravkama i korekcijama, komunikaciji, priči i dizanju ekipe. Nadam se da smo u tome uspjeli i da ćemo to sutra i pokazati. Nadam se da ćemo pokazati jednu čvrstu i borbenu igru", istakao je Ivetić.

On je naglasio da Sloboda sebi ne smije dozvoliti luksuz kakav je imala u susretu protiv GOŠK-a.

"Klub kao što je Sloboda se nalazi u veoma nezavidnoj situaciji i svjesni smo toga. Nema više izgovora. Stariji i iskusniji igrači moraju preuzeti odgovornost na sebe i ovu utakmicu protiv Viteza pobijediti i ući u neku mirniju luku", zaključio je kapiten Slobode.

Susret između Slobode i Viteza na rasporedu je sutra od 19 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.