Traže pojačanja
3

Parma ozbiljno shvatila povratak u Seriju A, prva transfer želja Balotelli

Klix.ba
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Talijanski napadač Mario Balotelli mogao bi se ove sezone vratiti u Seriju A, a nakon što se posljednjih mjeseci povezivao s prelaskom u Romu i Napoli, mediji s Apenina javljaju da se i Parma uključila u borbu za potpis ovog nogometaša.

Balotelli će naljeto postati slobodan igrač nakon što mu istekne dvogodišnji ugovor s Nicom, a interesovanje za njegov potpis pokazali su Roma i Napoli.

Ipak, prema posljednjim informacijama iz Italije, u borbu za potpis Balotellija uključila se i Parma koja je iz Serije D, u koju je ispala 2015. godine, izborila promociju u Seriju A, ali još uvijek nije poznato da li će ovaj klub imati dovoljno sredstava za izuzetno zahtjevnog Talijana.

Plata koiju Balotelli traži od sljedećeg kluba je oko pet miliona eura, ali novi sponzori koji će doći u Parmu mogli bi pokriti te troškove i bivši napadač Intera, Manchester Cityja, Milana i Liverpoola mogao bi zaigrati u ovom velikanu.

Podsjećamo, nedavno su mediji iz Azerbejdžana objavili da je Parma pokazala interesovanje za potpis bh. golmana Ibrahima Šehića.