Okršaj "penzionera"
71

Okršaj Tysona i Holyfielda sve bliži, počeli i konkretni pregovori dvije legende

N. K.
Tyson i Holyfield (Foto: Twitter)
Tyson i Holyfield (Foto: Twitter)
Nekadašnji svjetski bokserski prvaci u teškoj kategoriji Mike Tyson (53) i Evander Holyfield (57) počeli su pregovore o trećem meču u ringu nakon što su obojica izrazila želju za povratak iz humanitarnih razloga.

Iako su kao mogući Tysonovi protivnici spominjani novozelandska ragbijaška zvijezda Sonny Bill Williams te John Fury, otac boksera Tysona Furyja, najveći interes izazvala je najava okršaja starih protivnika.

U razgovoru za The 3 Point Conversation podcast, Holyfield je otkrio kako su počeli pregovori s Tysonovim timom o mogućem međusobnom egzibicijskom meču koji bi bio humanitarnog karaktera.

"Nemamo još uvijek čvrst dogovor, ali idemo prema tome. Nemam ništa protiv toga da takvo nešto učinimo. Novac nije glavni motiv povratka. Želim pomoći djeci svojom fondacijom. Želim im pokazati da ako se brinu o svom tijelu u mladosti, ako ne steknu loše navike, kad ostare neće se morati brinuti o tome kakva će osoba postati ili hoće li im neko morati pomoći", poručio je Holyfield.

Inače, svi još pamte njihovu borbu iz 1997. godine kada je Tyson u drugoj rundi odgrizao Holyfieldu dio uha i meč je morao biti prekinut.

Holyfield je u karijeri odradio 57 borbi, od čega je u 44 pobijedio, deset izgubio, dvaput remizirao, a jednom je meč prekinut, dok je Tyson čak 50 puta odlazio iz ringa kao pobjednik, a izgubio je samo šest puta.

Facebook