{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Oj, Dinamo, ko udari na te, s Lištice će pucati granate"

S
30.6.2011. u 16:20
0
82
"Oj, Dinamo, ko udari na te, s Lištice će pucati granate"
0
"Oj, Dinamo, ko udari na te, s Lištice će pucati granate"
Zdravko Mamić
Izvršni dopredsjednik Dinama, kontroverzni Zdravko Mamić, svoje je "fudbalsko carstvo" odlučio proširiti na teritoriju BiH. Za pravo prvootkupa igrača, zagrebački klub će u periodu od deset godina Širokom Brijegu, svojoj novoj filijali, isplatiti 1,2 miliona eura, dogovoreno je potpisivanjem ugovora između dva kluba. Osim toga je huškački zaprijetio svakome ko pokuša ugroziti taj ugovor i poslao neke političke poruke.
Predsjednik NK Široki Brijeg, Zlatan Mijo Jelić, bio je veoma "emocionalan" nakon svečane ceremonije potpisivanja ugovora s Dinamom, čime je ovaj klub postao filijala zagrebačkog (Mamićevog) Dinama.

Jelić je sa suzama u očima govorio "o historijskom danu za Široki Brijeg". Izrazio je svoje zadovoljstvo što će pioniri Širokobriježana koji pohađaju navodno jednu od najboljih škola fudbala na našim prostorima imati priliku da rade "kvalitetnije i stručnije", te da će "lakše doći do Dinamovog, ali i dresa evropskih klubova". Jelić se zahvalio Mamiću na potpisivanju ugovora i rekao da je upravo Dinamov šef insistirao na dogovoru dva kluba. Sa suzama u očima se zahvalio Mamiću što "nije zaboravio hercegovačke korijene" i spomenuo svog oca, koji bi, kako Jelić kaže, da je još živ, bio najsretniji čovjek na svijetu.

Kako piše portal Index.hr, a što je poznato i bh. javnosti, "uplakani" i "osjećajni" Jelić je jedan od glavnih fudbalskih dužnosnika koji su uzrokovali krizu bh. fudbala, nakon čega je uslijedila i suspenzija UEFA-e i FIFA-e. Jelić nije želio glasati za promjenu Statuta N/FS BiH.

No, vratimo se sapunici oko ugovora i glavnim glumcima. Nakon izljeva emocija Jelića, na red je došao i uplakani Mamić. On je "braći Hercegovcima" rekao da ovaj sporazum ima dvije važne strane, poslovnu i onu ljudsku, a to je želja i motiv Dinama da se Hercegovcima "zahvali na svemu što su učinili da bi postojala hrvatska država i da bi hrvatski narod opstao u BiH".

Mamić je obećao da će zajedno sa svojim bratom Zoranom i Jelićem nastaviti povezivati Zagreb i Hercegovinu na svim nivoima. Poslao je i političku poruku rekavši da Hercegovina mora imati jednu stranku i jedan, zajednički interes.

Nakon toga je "Zdravkec" nastavio u svom "fazonu" te zaprijetio svima koji pokušaju dirnuti u ugovor Dinama i Širokog Brijega da će ih stići kletva citatom: "Oj Dinamo, ko udari na te, s Lištice će pucati granate". Ovom huškačkom porukom je "poetični" Mamić definitivno doprinijeo i ovako zategnutim odnosima između naroda u BiH, posebno između navijača, s obzirom na nemile događaje na fudbalskim terenima i izvan njih. Mamiću se očigledno sviđa taktika "zavadi pa vladaj". Mora se se priznati da u tome ima, kako iskustva, tako i uspjeha. Ugovor sa Širokobriježanima je posljednji dokaz tome.

Ekipa Širokog Brijega, ako nekoga zanima, u četvrtak navečer igra utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv ljubljanske Olimpije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: