Nakon kazne
4

Oglasio se čelni čovjek Cityja: UEFA-ini navodi su lažni, to je politička odluka

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ferran Soriano, čelni čovjek Manchester Cityja, je izjavio kako su UEFA-ini navodi da su Građani prekršili pravila finansijskog fair-playa lažni.
UEFA je izbacila City iz Lige prvaka u naredne dvije godine, te im odredila i novčanu kaznu u iznosu od 30 miliona eura.

Soriano, izvršni direktor kluba, je potvrdio da će klub uputiti žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) i da očekuje da odluka UEFA-e bude poništena.

"Napi navijači mogu biti sigurni u dvije stvari. Prvo, UEFA-ini navodi su lažni. Drugo, učinit ćemo sve da to i dokažemo", poručio je Soriano.

UEFA je kaznila City zbog toga što je od 2012. do 2016. godine lažno predstavljao visinu sponzorskih ugovora.

"Vlasnik kluba nije nikada davao novac klubu nelegalnim putem. Naš klub je profitabilan, nemamo dugova, naši računi i transakcije su pregledani detaljno nekoliko puta i nikada nije pronađena nikakva nepravilnost u poslovanju. Mi smo stalno na udaru kritika i mediji su nas unaprijed okrivili", poručio je Soriano.

"Prema našem dosadašnjem iskustvu, ovo je politička odluka, a ne sportska jer je pravda na našoj strani. Nadamo se da će CAS pravedno presuditi i da će čitav slučaj biti riješen do ljeta", dodao je Soriano.