U Butmiru
2

Nogometaši Sarajeva nastavljaju pripreme za novu sezonu, Hadžić najavio pojačanja

Piše: D. B.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Ekipa FK Sarajevo danas je u Trening centru u Butmiru nastavila pripreme za narednu sezonu, a tim povodom se novinarima obratio sportski direktor kluba s Koševa Emir Hadžić.

Hadžić je odnedavno na novoj funkciji nakon što je stigao iz sarajevskog Olimpika.

"Dosad smo obavili nekoliko stvari među kojima je potpisivanje ugovora s mladim igračima iz Akademcije FK Sarajevo kako bismo ih stimulisali. Neke od njih ćemo priključiti prvom timu. Napravili smo i spisak igrača na koje računamo u narednoj sezoni, a na koje ne. Uglavnom, svi igrače na koje računamo smo uspjeli zadržati osim Kuzmanovića i Sarića. Kuzmanović nije igrao konstantno cijelu sezonu iako je mladi reprezentativac, a za Sarića nam treba zamjena. Tražit ćemo neka pojačanja, a prednost nam je svakako činjenica da se postojeći kadar poznaje", izjavio je Sarić.

Emir Hadžić (Foto: K. S./Klix.ba)
Emir Hadžić (Foto: K. S./Klix.ba)

Potom je otkrio na kojim pozicijama Sarajevo traži pojačanja.

"Tražili smo pojačanje na bočnim stranama, pogotovo na lijevoj te smo pogledali nekoliko igrača i tražili preporuke. Uvidjeli smo da je Tartar taj koji može pojačati konkurenciju, a Welbeck je prošao školu Brescije, debitovao je u Seriji A, igrao je u Atalanti, u Hrvatskoj je bio jedan od najboljih igrača, bio je i u Sloveniji te u Odenseu. Bit će s nama nekoliko dana, još nije potpisao ugovor, ali se nadamo da će biti pojačanje. U potrazi smo za dvojicom igrača, jedan da zamijeni Sarića, a drugi da se pridruži Ahmetoviću u napadu", završio je Hadžić.

Sarajevo će igrati u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a protivnika će saznati u utorak.