Euforija
1.3k

Ludnica u Mostaru: Igrači Veleža dočekani uz pjesmu i bakljadu

Piše: R. D.
Slavlje je krenulo još u srijedu, a danas kad je matematički osiguran plansman u Premijer ligu BiH, euforiji navijača Veleža nije bilo kraja.

Autobus s igračima iz Visokog dočekan je noćas na sjevernom ulazu u Mostar, pored naselja Zalik. Mnoštvo Mostaraca došlo je da dočeka svoje šampione, a posebna atmosfera nastupila je kad su iz Visokog pristigli prvo najvatreniji navijači, a potom i autobus s igračima

Zapalile su se baklje, stotine njih, krenula je pobjednička pjesma. Navijačima su se pridružili i igrači, a prednjačio je kapiten Zvonić.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Orile su se neke nove pjesme, ali neke kojih se sjećaju navijači Veleža još iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Podsjećamo, Velež je pobjedom protiv Bosne u Visokom (0:2) i matematički, kolo prije kraja, osigurao povratak u Premijer ligu. Od početka je to bila trka sa sarajevskim Olimpikom koja je na momente izlazila iz sportskih okvira.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Pravo slavlje uz cjelodnevni program planirano je za posljednje kolo, ono naredne subote. Tada u Vrapčićima gostuje Igman iz Konjica, a u Mostaru se očekuje obaranje rekorda posjećenosti stadiona Rođeni.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Velež se nakon tri godine vratio u društvo najboljih nogometnih timova naše zemlje. Kruna je to projekta kojeg je s predsjedničke pozicije predvodio Šemsudin Hasić, a s trenerske Ibro Rahimić.