Tražen u Evropi
281

Manchester City se priključio Real Madridu i Barceloni u borbi za Miralema Pjanića

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Prema pisanju talijanskog Tuttosporta, ekipa Manchester Cityja priključila se Barceloni i Real Madridu u borbi za jednog od najboljih veznih igrača na svijetu i reprezentativca BiH Miralema Pjanića.

Pjanić je u protekle dvije sezone bio jedan od najboljih igrača Juventusa, a u dresu Stare dame za dvije sezone uspio je osvojiti, a ove sezone i odbraniti duplu krunu. U Torino je stigao 2016. godine iz Rome u transferu vrijednom 32 miliona eura.

Tuttosport saznaje da je Manchester City posljednji u nizu koji će pokušati dovesti Pjanića u ovom ljetnom prijelaznom roku, a pored Građana već duže vrijeme se za bh. veznjaka interesuju Real Madrid i Barcelona.

Katalonci će gotovo sigurno tražiti igrača na poziciji centralnog veznog nakon što je klub napustio Iniesta, a Pjanić se još iz perioda kada je nosio dres Rome dovodi u kontekst s prelaskom na Camp Nou.

S druge strane, moguće je da će u redovima Real Madrida doći do totalne rekonstrukcije u ekipi nakon što je klub četvrti put u pet godina osvojio najelitnije nogometno takmičenje, a ukoliko do toga zaista dođe, onda će, prema pisanju španskih medija, Perez pokušati dovesti Miralema Pjanića.

Za kraj, interesovanje za Miralema Pjanića pokazao je i Manchester City, a prema pisanju Tuttosporta Građani su spremni platiti 80 miliona eura za veznjaka Juventusa, što bi bila cijena za koju bi bivši igrač Lyona i Rome mogao otići iz Torina. Novi prvak Engleske interesuje se također i za Jorginha iz Napolija, ali ukoliko Fernandinho napusti klub, moguće je da će Guardiola u veznu liniju dovesti dva igrača.

Bilo kako bilo, interesovanja za usluge Miralema Pjanića ne manjka, što i nije iznenađenje nakon što se u Juventusu afirmisao u jednog od najboljih veznih igrača svijeta. U ovoj sezoni osvojio je drugu uzastopnu duplu krunu, a dres Stare dame nosio je na 44 utakmice u kojima je upisao 14 asistencija te je dodao sedam pogodaka.

Facebook