Stiže iz Fulhama
0

Liverpool završio sjajno pojačanje gotovo besplatno, Klopp se raduje saradnji

N. K.
Fabio Carvalho (Foto: Liverpool FC)
Fabio Carvalho (Foto: Liverpool FC)
Mladi reprezentativac Portugala Fabio Carvalho (19) postao je treće pojačanje Liverpoola u ljetnjem prijelaznom roku nakon što su ugovor s engleskim viceprvakom ranije potpisali Darwin Nunez i Calvin Ramsay.

Engleski klub je saopštio da je dosadašnji nogometaš Fulhama danas zvanično potpisao ugovor s Liverpoolom.

Carvalho je trebao početkom godine potpisati za Liverpool, ali transfer nije bio realizovan zbog papirologije.

"Carvalho je igrač koji može podići stadion na noge. Imao je sjajnu sezonu u Fulhamu, svestran je igrač, a svojom kreativnošću je opasnost za protivničke odbrane. Bit će potrebno strpljenje, ali se radujem što ću raditi sa njim u Liverpoolu", rekao je Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp.

Portugalac je prošle sezone uz srbijanskog nogometaša Aleksandra Mitrovića imao ključnu ulogu u povratku Fulhama u Premiershipu postigavši 10 golova i upisavši osam asistencija.

U Liverpoolu će nositi dres s brojem 28, a vrijedi istaći da je u klub s Anfielda stigao gotovo besplatno. Naime, klubovi su ranije dogovorili da Carvalho pređe u Liverpool za naknadu od 5,9 miliona eura nakon što mu je u junu istekao ugovor s Fulhamom. Krilni napadač nije bio potpuno besplatan zbog svojih godina pa su se dva kluba postigla kompromis kako bi spriječili da posao ode na sud za transfere.