Obrušio se na klub
10

Breitner bez milosti: U svojih 48 godina u klubu nisam vidio takvu slabost Bayerna

Klix.ba
Paul Breitner (Foto: AFP)
Paul Breitner (Foto: AFP)
Legendarni Paul Breitner nije nimalo zadovoljna načinom na koji najviši klupski dužnosnici Bayerna kontrolišu cijelu kriznu situaciju u kojoj se nalazi klub iz Minhena.

Naime, klupski čelnici Hasan Salihamidžić, Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge su povodom loših igara održali vanrednu konferenciju za medije na kojoj su dali podršku Niki Kovaču i obrušili se na njemačke medije zbog "manjka poštovanja".

"Presicom su Rummenigge i Hoeness uništili sav težak trud koji je klub napravio u posljednjih nekoliko godina da ukloni svoju sliku bahatosti i arogancije. U 48 godina koliko sam u klubu, nikada nisam mislio da će pokazati takvu slabost. Ne znam što se dogodilo. Rummenigge je došao pripremljen, govorio je o ustavu i dostojanstvu, a onda je deset minuta kasnije pogazio spomenuti ustav i razapeo bivšeg igrača. Za Ulija, sve se uvijek vrtilo oko porodice, porodice Bayerna. Danas, djeca u toj porodici mogu samo reći 'Sramimo se svog oca'", zaključio je Breitner.

Bavarci su u posljednjih pet susreta pobijedili tek jednom, u posljednjem kolu protiv Wolfsburga, a mediji u Njemačkoj su se bez milosti obrušili na trenera Kovača i najveće Bayernove zvijezde.