8. kolo
34

Tok utakmice / Kvalifikacije za Euro: Grčka - BiH 2:1

E. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine je igrala protiv Grčke u Atini i izgubila je rezultatom 2:1. Tekstualni prijenos s fotografijama s utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
- Susret je završen. Zmajevi su izgubili rezultaotm 2:1 i na taj način se oprostili od plasmana na Euro kroz kvalifikacije.

90+1' - Igrat će se još četiri minute.

90' - Masouras je dobio žuti karton.

88' - Kovačević postiže autogol! Sada je sve jasno, Zmajevi su ostali bez šansi za plasmanna Euro.

84' - Feftatzidis ulazi u igru, izašao je Limnios.

79' - Nevolja za Prosinečkog! Kovačević se povrijedio! Izgleda da će uspjeti nastaviti igrati...

75' - Šehić još jednom sjajno brani! Masouras je još jednom bio u šansi, ali naš golman je opet na visini zadatka!

73' - Stativa za Grke! Stafylidis je raspalio sa 30 metara, ali je pogodio samo okvir našeg gola. Ovo je treća stativa koju su pogodili Grci!

71' - Prosinečki vrši posljednju izmjenu. Riad Bajić ulazi umjesto Armina Hodžića.

70' - Koulouris mijenja Pavlidisa.

69' - Dva vezana kornera za BiH. Kovačević je pogodio stativu, ali je arbitar Zwayer svirao ranije prekršaj u napadu.

66' - Još jedna fenomenalna intervencija Šehića! Masouras je ponovo imao zicer, ali je Šehić pravovremeno izašao pred njega i odbranio njegov udarac!

63' - Duljević ulazi u igru, izlazi Sarić.

61' - Kakva sreća za Zmajeve! Nakon kornera za Grčku lopta je došla do Masourasa koji je iz prvog dodira s loptom mogao postići pogodak, ali je uzdrmao samo stativu!

60' - Masouras mijenja Mantalosa.

57' - Kako je sada Šehić spasio naš gol! Kovačević je napravio katastrofalnu grešku, Mantalos je šutirao, ali naš golman sjajno brani!

48' - Bakakis šutira iz daljine, Šehić lagano hvata loptu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Umjesto Cimirota u igru je ušao Jajalo.

- Poluvrijeme. Grčka - BiH 1:1.

45' - Igrat će se još samo jedna minuta sudijske nadoknade.

44' - Grci su izveli i treći korner, i ovaj put bezuspješno.

41' - Nova stopostotna šansa za Grke! Mantalos je izašao sam na Šehića, ali je loše šutirao! Kovačević je za svaki slučaj skrenuo loptu u korner. Nakon kornera Šehić je otklonio opasnost.

39' - Bakasetas šutira iz daljine, Šehić odbija loptu u korner. Šehić potom sigurno hvata loptu nakon ubačaja iz ugla.

35' - GOOOOOL!!! GOJAK! Lijepa akcija naše selekcije po lijevoj strani, Kolašinac je ubacio u peterac, a Gojak rutinski posprema loptu u mrežu!

33' - Kontra Grčke i novi problemi za Šehića! Srećom, Bakakis je šutirao pravo u našeg golmana pa nismo primili drugi pogodak.

32' - Cimirot je dobio žuti karton.

30' - Grčka je povela. Pavlidis je krunisao lijepu akciju domaćina i pogodio za 1:0. Ovo je bila prva ozbiljnija situacija pred našim golom i odmah smo primili pogodak.

23' - Na polovini smo prvog poluvremena. Jedino uzbuđenje vidjeli smo u 12. minuti kada su se Grci uspjeli odbraniti.

18' - Grci su u dva navrata pokušali dugim loptama uposliti Limniosa, ali je Šehić dva puta pravovremeno izletio i sjajno intervenisao.

12' - Kakva šansa za BiH! Najprije je šutirao Gojak, a potom i Hodžić ali golman Paschalakis je uz pomoć Chatzidiakosa spasio čist pogodak.

7' - Za sada nema većih uzbuđenja. Obje selekcije igraju hrabro i otvoreno. Posebno je neobično vidjeti Grke kako se žele nadigravati.

2' - Prvi korner na utakmici će izvesti naša selekcija. Grčka odbrana je sigurna.

1' - Susret je počeo. Sretno, Zmajevi!

20:44 - Susret će uskoro početi.

20:40 - Igrači izlaze na travnjak Olimpijskog stadiona "Spyros Louis". Sada će uslijediti intoniranje himni.

20:38 - Na tribinama najvećeg grčkog stadiona nalazi se samo oko 6.000 navijača, od kojih je oko 500 naših.

20:35 - Ovo će biti peti put da naša selekcija gostuje u Grčkoj, a zanimljivo je da nikada nije slavila. Prva dva puta Grci su slavili (3:0 - 1996. i 3:2 - 2007.), a potom su uslijedila dva remija (0:0 - 2012. i 1:1 - 2016.).

20:30 - Od igrača koji su u startnoj postavi naše selekcije suspenzija prijeti jedino Elvisu Sariću ukoliko dobije žuti karton na ovom susretu.

20:28 - Glavni sudija meča je njemački arbitar Felix Zwayer, a asistirat će mu sunarodnjaci Thorsten Schiffner i Marco Achmuller.

20:26 - Za Grčku će igrati: Paschalakis, Bakakis, Chatzidiakos, Stafylidis, Giannoulis, Kourbelis, Galanopoulos, Mantalos, Bakasetas, Limnios i Pavlidis.

20:25 - Sastav BiH izgleda ovako: Šehić, Kvržić, Bičakčić, Kovačević, Kolašinac, Pjanić, Cimirot, Gojak, Sarić, Hajrović i Hodžić.

20:22 - Loša vijest za Zmajeve stigla je iz Turkua. Finska je slavila protiv Armenije rezultatom 3:0, te je na taj način otežala put našoj selekciji do Eura.

20:20 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između Grčke i Bosne i Hercegovine. Susret se igra na Olimpijskom stadionu "Spryros Louis" u Atini, a počinje u 20:45 sati. Novinarska ekipa portala Klix.ba će vas izvještavati o dešavanjima sa najvećeg grčkog stadiona.