China Cup
2

Kina nemoćna protiv Velsa, Bale hat-trickom postao najbolji strijelac reprezentacije svih vremena

Piše: K. H.
Gareth Bale
Gareth Bale
Reprezentacija Velsa savladala je Kinu u prijateljskom meču u okviru China Cupa rezultatom 6:0, a Gareth Bale koji je postigao hat-trick postao je najbolji strijelac svoje reprezentacije u historiji.

Vels je u vodstvo stigao već u drugoj minuti kada Bale pogađa za 1:0, a isti igrač se u 21. minuti drugi put upisao u listu strijelaca. Asistent kod prva dva pogotka, napadač Vokes, u 38. minuti povećava na 3:0, a rezultat prvog poluvremena postavio je Wilson u 45. minuti kada na asistenciju Garetha Balea pogađa za 4:0.

U drugom poluvremenu Vels je kontrolisao igru i u 58. preko Vokesa postižu peti pogodak, da bi se historijski trenutak desio u 62. minuti kada Gareth Bale kompletira hat-trick i 29. golom u dresu svoje reprezentacije postaje najbolji strijelac svih vremena.

Bale je tako prestigao Iana Rusha na listi najboljih strijelaca koji je u 73 odigrane utakmice postigao 28 pogodaka, dok je na trećem mjestu Trevor Ford sa 23 pogotka.

Od aktuelnih igrača, Aaron Ramsey postigao je 13 pogodaka, a s današnja dva pogotka Vokes ima deset pogodaka.

Današnja utakmica bila je i prva za novog selektora Velsa Ryana Giggsa koji je, zanimljivo, igrao u meču kada je Bale postigao prvi pogodak za Vels.