Prozvali Insignea
6

Iz Napolija poručili Juventusu: Uznemireni smo i pogođeni, ovo je sramotno i uvredljivo

Klix.ba
Fotografija s proslave titule (Foto: EPA-EFE)
Fotografija s proslave titule (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa sedmi uzastopni put stigla je do titule prvaka Italije, a nakon šampionskog slavlja na ulicama Torina preko društvenih mreža obratio se i prvi konkurent Napoli koji je Staroj dami poslao snažnu poruku.

Naime, tokom slavlja šampionske titule mnogi prvotimci Juventusa snimali su uživo preko društvenih mreža ulice torina, a u jednom trenutku gotovo svi su fokus stavili dio navijača Stare dame koji je "sahranio" Lorenza Insignea.

Upravo taj čin jako je povrijedio ljude iz Napolija koji se bave odnosu s javnošću, pa su odmah na društvenoj mreži iznijeli niz kritika na račun Juventusa

"Zaista su nas uznemirili i pogodili sramotni i uvredljivi stavovi igrača Juventusa. Ovo su ozbiljni gestovi koji vrijeđaju dostojanstvo ljudi i Napolinataca poput Insignea i ovo je neprihvatljivo", poručili su iz Napolija u zvaničnom saopštenju.

Podsjećamo, Insigne je nakon pobjede Napolija protiv Juventusa rezultatom 1:0 rekao da nije iznenađenje što su Napolitanci u ključnoj utakmici savladali Staru damu i da su oni navikli gubiti finala. Ipak, njegova izjava dobila je totalno drugačiji ton već sljedeće sedmice kada je Juve osigurao titulu prvaka, a njegove riječi nisu zaboravili navijači novog prvaka Italije.

Upravo zbog toga, kod mnogih navijača Juventusa viđene su i majice "Napoli merda" što može označiti početka novog velikog rivalstva između dva kluba, no slika na kojoj se vidi kovčeg s bojama Napolija i imenom Insignea na velikoj fešti proslave titule, ipak nije trebala pronaći svoje mjesto.