Udaljen od porodice
23

Igrač Intera pati zbog bolesnog oca: Nedostaje mi i samo ga želim jednom zagrliti

K. H.
Antonio Candreva (Foto: EPA-EFE)
Antonio Candreva (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Intera Antonio Candreva kaže da u vrijeme širenja pandemije koronavirusa najviše pati zbog činjenice da ne može vidjeti svog bolesnog oca koji se nalazi u Rimu te kojeg bi u ovim teškim trenucima najviše volio zagrliti.

Candreva je rekao da vjeruje kako će se Italija izvući iz ove teške situacije, ali da prvenstveno moraju da poštuju pravila stručnjaka.

"Izaći ćemo iz ove situacije, ali moramo da poštujemo pravila. Moja najveća briga je bila da ne zarazim porodicu jer bih se osjećao krivim. Prvih dana smo posebno bili zabrinuti, mentalno pozitivni, ali zabrinuti. Moja porodica je u Rimu i najviše patim zbog toga. Ne mogu otići u posjetu ocu koji je bolestan već godinu dana i loše se osjeća. Stalno mislim na njega, posebno jer mora ići u bolnicu, a time i povećava rizik da se zarazi. Nedostaje mi puno i želim ga samo zagrliti", kazao je Candreva u razgovoru za Corriere dello Sport.

Na pitanje da li je očekivao da se virus ovako proširi u Evropi, nakon što je vidio prve izvještaje iz Wuhana, Candreva je rekao da nije mogao ni zamisliti ovakav scenario.

"Iskreno, nisam očekivao da će se virus proširiti u ovoj mjeri. Sjećam se prvih izvještavanja iz Wuhana gdje su ulice bile puste, ljudi su bili zatvoreni u kućama, a sada to isto vidimo i ovdje. Najupečatljivije slike su one na kojima su medicinske sestre na kojima se vidi iscrpljenost i ožiljci od maske, grozno... Ipak, moram se zahvaliti svim ljekarima na neizmjenoj hrabrosti koju svakodnevno pokazuju, na njihovoj predanosti i što su uz nas u ovim teškim trenucima. Ponosan sam na njih", ističe nogometaš Intera.

Za kraj, Candreva je rekao da se nada kako će trenutna situacija naučiti ljude da više pažnje obraćaju na higijenu.

"Nadam se da će ovaj virus natjerati ljude da više cijene vrijednosti jednostavnih stvari. Nadam se i da će nas ovo naučiti da poštujemo higijenu i budemo više pažljivi, ali i koliko je važno da se poštuju pravila. Bilo mi je žao Ruganija, no u isto vrijeme sam se zabrinuo bez obzira na to što ga nisam sreo ni na terenu ni u svlačionici", kazao je ovaj krilni igrač.