Neslavan kraj
22

Ibrahimović raskida ugovor s Manchester Unitedom i odlazi u LA Galaxy

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho dopustio je Zlatanu Ibrahimoviću da prije kraja sezone raskine ugovor sa Crvenim đavolima i svoju karijeru nastavi u LA Galaxyju.

Ovu informaciju danas je ekskluzivno prenio ESPN, a oni pišu da Ibrahimović nije u prvim planovima portugalskog trenera, zbog čega je dobio dopuštenje da napusti klub.

Također, ESPN piše da će bivši reprezentativac Švedske svoj ugovor s novom ekipom potpisati u naredna tri, maksimalno četiri dana, kada bi trebalo biti obavljeno i zvanično predstavljanje.

Zlatan Ibrahimović je u Manchester United stigao tokom ljeta 2016. godine iz PSG-a kao slobodan igrač, a do danas je odigrao 53 utakmice u dresu kluba s Old Trafforda u kojima je postigao 29 pogodaka.

U prošloj sezoni osvojio je Community Shield, Evropsku ligu i Capital One cup, a pred početak ove sezone produžio je ugovor s Manchester Unitedom na još jednu godinu. Ipak, povreda od prije godinu dana očigledno je ostavila velikog traga na Ibrahimoviću koji bi rado igrao za Švedsku na Svjetskom prvenstvu, ali odluku o povlačenju donio je puno ranije.