Novi uposlenik kluba
208

Hadžić: Davao sam sve od sebe na terenu, navijači Sarajeva ne trebaju sumnjati da ću sada raditi isto

Piše: K. H.
Emir Hadžić
Emir Hadžić
Emir Hadžić sredinom ove sedmice predstavljen je kao novi koordinator za sportski segment u FK Sarajevo, a u razgovoru za Klix.ba ovaj nekada najbolji strijelac Premijer lige BiH kazao je da je ogromna čast i privilegija biti dio Bordo kluba, ali i da to predstavlja odgovornost i obavezu.

Pred kraj prošle sezone aktuelizirala se priča da će FK Sarajevo vratiti funkciju sportskog direktora, no nakon višemjesečnih pregovaranja odlučeno je da klub ponudi funkciju koordinatora za sportski segment Emiru Hadžiću.

"Funkcija koju ću ja obavljati u klubu je koordinator sportskog segmenta, a moj glavni zadatak bit će koordiniranje sa skauting službom kako bi se napravila što bolja komunikacija između prvog tima i akademije FK Sarajevo. Želja svih nas je da u budućnosti što više mladih igrača promovišemo u prvi tim, a naravno, naš klub je uvijek otvoren za razgovor i sa drugim igračima. Igrači za koje procijenimo da su kvalitetni i da mogu poboljšati našu ekipu sigurno neće biti zanemareni i pokušat ćemo ih dovesti u Sarajevo", rekao je na početku razgovora za Klix.ba Emir Hadžić.

Dobro poznaje klub

Hadžić će u Sarajevo doći s funkcije sportskog direktora Olimpika u kojem je radio nešto manje od godinu dana. Vukovi se trenutno nalaze na drugoj poziciji Prve lige FBiH i uz Slogu iz Siminog Hana glavni su konkurent za ulazak u društvo najboljih.

"Moram iskoristiti priliku da se zahvalim Olimpiku na jednoj sjajnoj saradnji. To je klub u kojem sam završio karijeru i klub koji mi je odmah ponudio funkciju sportskog direktora. Sve vrijeme smo imali korektan odnos i mislim da sam i ja ispao korektan na kraju, ostat ću tu još dvije utakmice i nadam se da ćemo izboriti plasman u Premijer ligu BiH", poručio je nekada najbolji strijelac Premijer lige.

Hadžić je istakao da će mu sigurno od pomoći biti to što je kao igrač nosio dres FK Sarajevo, u kojem je ujedno bio i najbolji strijelac, a obećao je da će u svakom trenutku davati svoj maksimum.

"Biti dio FK Sarajevo za mene je ogromna čast i privilegija, ali također to predstavlja odgovornost i obavezu. Najljepši dio svoje karijere proveo sam upravo u ovom klubu, ovdje sam bio najbolji strijelac i uživao sam u podršci koju su mi navijači pružali. Dobro poznajem klub, znam šta se očekuje od igrača, ali i drugih uposlenika koji rade ovdje. Uvijek sam davao sve od sebe na terenu, a navijači ne trebaju sumnjati da ću isto to raditi i u ovoj, drugoj funkciji", smatra Hadžić koji je dodao da je prihvatanjem ovog poziva stavio stečenu reputaciju na kocku.

Novi koordinator za sportski segment smatra da je Akademija FK Sarajevo najveće blago koje klub ima i da se u njoj nalazi veliki broj mladih i talentovanih igrača koji će u budućnosti nositi dres ekipe s Koševa.

"Njihovi rezultati u omladinskim selekcijama su sjajni, što je samo još jedan pokazatelj da se radi kvalitetno i da će se u budućnosti ozbiljno računati na te igrače", podvukao je novi koordinator sportskog segmenta Bordo ekipe.

Tri igrača sigurno napuštaju klub

Što se tiče igračkog kadra, Hadžić je rekao da će klub napraviti transfer listu igrača koje želi dovesti u svoje redove i da je glavni cilj formirati kompletan roster pred početak sezone, kako se greške iz prošlosti ne bi ponavljale.

"Očekuje nas puno posla u narednom periodu, a prije svega, cilj je što brže kompletirati igrački kadar za sljedeću sezonu kako se ne bi ponavljale greške iz prošlosti. U razgovoru sa šefom stručnog štaba vidjet ćemo koji su nam igrači potrebni i na kojim pozicijama, a onda ćemo shodno tome odlučiti koga ćemo pokušati dovesti u naše redove. Još uvijek nije poznata situacija oko broja stranih igrača, a naravno da ćemo prvo gledati igrače koji su tu i koji su dostupni u našoj državi. Nekim igračima ističu ugovori i napustit će naš klub, a postoji i oni s kojima želimo produžiti saradnju", kazao je Hadžić.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, Sarajevo će se u narednom periodu rastati s trojicom igrača: Sašom Novakovićem, Saidom Husejinovićem i Marjanom Altiparmakovskim.

Za kraj, novi koordinator za sportski segment nije mogao precizno odrediti koji bi rezultat u sljedećoj sezoni bio zadovoljavajući za Sarajevo, ali je istakao da klub koji ima veličinu Sarajeva u svakoj sezoni mora imati najviše ciljeve.

"Sarajevo je klub koji svake sezone mora imati najviše ciljeve i to nije situacija samo sada, nego svake sezone. Teško je reći u ovom trenutku šta bi bilo zadovoljavajuće u sljedećoj sezoni, navijači su ti koji će dati konačni sud, a mi ćemo svojim igrama i zalaganjem svakako pokušati prvo da ih vratimo na tribine, pa zatim da ih učinimo sretnim s dobrim rezultatima", završio je Hadžić.