Menadžer Cityja
8

Guardiola: Vlasnik Premiershipa mora biti zabrinut zbog načina na koji će Liverpool osvojiti titulu

E. B.
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Manchester City izgubio od Tottenhama rezultatom 2:0, menadžer Građana Pep Guardiola je svojim igračima održao 45-minutno "predavanje" u svlačionici.

City je sada 22 poena iza lidera Liverpoola i morat će se desiti najveći preokret u historiji nogometa da Redsi ispuste titulu iz ruku.

No, Guardiola nije kritikovao svoje igrače.

"Nisam ljut, ni najmanje. Bio bih ljut da se igrači nisu borili ili da nisu trčali. Obično pobijedi ekipa koja stvori više šansi i dozvoli protivniku tek poneku. Ipak, nije uvijek tako, što smo i vidjeli već nekoliko puta ove sezone", rekao je Guardiola i nastavio:

"Ekipa je dobra, sviđa mi se način na koji igramo, ali očito to nije dovoljno. Iduće sezone ćemo morati bolje igrati", rekao je Guariola koji je potom "bocnuo" bivšeg izvršnog direktora Premiershipa Richarda Scudamorea.

"Protekle dvije godine vlasnik Premiershipa je rekao da nije dobro za ligu da City osvaja titule baš na ovaj način na koji će Liverpool osvojiti. Mislim da bi i sada morao biti zabrinut. Mi nismo na svom nivou, a oni su nezaustavljivi. Prije dvije sezone mi smo osvojili 100 bodova, srušili smo rekorde i drugoplasiranom Mourinhu smo pobjegli 19 bodova", rekao je Guardiola te dodao da je Cityjev cilj do kraja sezone "osigurati plasman u Ligu prvaka".