Kapiten Vučice
9

Džeko: Još sam ponosniji što sam ostao u Romi kada vidim šta činimo za zajednicu

E. B.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Rome Edin Džeko je istakao kako je ponosan što je ostao u ekipi, posebno sada kada Italijani proživljavaju neke od najtežih trenutaka od Drugog svjetskog rata.

"Odluka da ostanem u klubu prošlog ljeta je bila ispravna, a nije je bilo teško donijeti. Sada sam još ponosniji kada vidim šta u ovim teškim trenucima činimo za zajednicu. Svi igrači su spremni pomoći na bilo koji način na koji možemo", rekao je Džeko u intervjuu za Sky Sport Italia.

Džeko je istakao kako mu stalni boravak u kući u Rimu uz suprugu Amru i djecu lakše pada.

"Beskrajno volim Sarajevo i to se neće promijeniti, ali iskreno nedostajao bi mi dom u Rimu. Naša kćerka smatra da je u Italiji njen dom", kaže Džeko.

Serie A bi se mogla nastaviti 3. maja. Džeko smatra kako ne treba na silu žuriti s nastavkom prvenstva.

"To je veoma delikatna tema. Zdravlje je najvažnije. Sport nam nije na listi prioriteta, čak ni nama koji ga volimo. Kada se situacija smiri i kada ne bude više opasnosti, bit će moguće nastaviti igrati i završiti sezonu", smatra Džeko.

Džeko je u januaru naslijedio Alessandra Florenzija na mjestu kapitena ekipe. Kako kaže, nije mu se teško bilo priviknuti na to.

"Prvi put sam nosio kapitensku traku u Wolfsburgu, potom sam prije šest godina postao kapiten Bosne i Hercegovine. Biti igrač Rome je za mene ponos i već sam se osjećao kao jedan od kapitena ekipe. Imamo mnogo lidera u timu", poručio je Džeko.

Džeko je ove sezone postigao 12 pogodaka u 25 nastupa u Seriji A.