Nije mu čestitao
55

Dalić razočaran Sampaolijem: Pao je u mojim očima i ne smatram ga više velikim trenerom

Klix.ba
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezetnacije Hrvatske Zlatko Dalić istakao je da se razočarao ponašanjem selektora Argentine Jorgea Sampaolija koji mu nakon pobjede Vatrenih u meču drugog kola rezultatom 3:0 nije čestitao i pružio ruku.

Dalić je rekao da je Sampaoli zbog toga pao u njegovim očima i da ga više ne smatra velikim trenerom, a dodao je da se njemu to nikada ne bi desilo i da bi uvijek čestitao svom rivalu.

"Žao mi je što mi selektor Argentine nije čestitao na pobjedi. Lično, nikada sebi ne bih dozvolio da odem s terena, a da svom rivalu ne pružim ruku, bez obzira na ishod meča i da li sam izgubio ili pobijedio. Nikada to ne bi uradio. Moraš pokazati dignitet, on to nije uradio i pao je u mojim očima. Poslije takvog gesta pokazao je da nije veliki trener", rekao je Dalić.

Selektor Hrvatke također je rekao da je prije meča poklonio Sampaoliju dres Hrvatske.

"Poklonio sam mu naš dres prije početka utakmice, nadam se da će se uvijek sjećati tog poklona", rekao je Dalić.

Hrvatska će u posljednjem kolu igrati protiv Islanda, a selektor Vatrenih najavio je da će na terenu igrati igrači koji nisu dobili puno minutaže u prve dvije utakmice.

Nakon dva kola Hrvatska je prva u svojoj grupi sa maksimalnih šest bodova, tri više od Nigerije i pet više od Islanda i Argentine koji imaju samo po jedan bod.