Premijer liga BiH
7

Tok utakmice: Borac - Zrinjski 2:1

N. K.
Detalj s utakmice u Banjoj Luci (Foto: Klix.ba)
Detalj s utakmice u Banjoj Luci (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Borca pobijedili su večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u 30. kolu Premijer lige BiH ekipu Zrinjskog rezultatom 2:1, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90' - Kraj utakmice, Borac je pobijedio 2:1!

88' - Bliži se kraj utakmice u Banjoj Luci. Borac sve bliži osvajanju važna tri boda.

81' - Vranješ je postigao pogodak nakon asistencije Zakarića, ali je gol poništen nakon asistencije pomoćnika koji je signalizirao ofsajd.

79' - Sada je Zrinjski opet mogao do gola, ali je Todorović loše primio loptu pa je ova izgledna situacija propala. Prethodno je Zakarić dobio novi žuti karton. Zrinjski vrši veliki pritisak.

69' - Period nešto grublje igre. Žute kartone su dobili Trebotić i Vojnović. Zrinjski preuzima inicijativu u pokušaju da dođu do izjednačenja.

61' - Ponovo velika šansa za Zrinjski. Bilbija je sjajno skočio nakon kornera i pogodio prečku gola domaćeg tima. Puno sreće za Borac u ovim trenucima.

49' - Na početku drugog poluvremena vidjeli smo dvije dobre prilike s obje strane. Prvo je Meleg opasno zaprijetio, ali je Varvodić skrenuo loptu u korner. Samo nekoliko minuta kasniej uzvratio je Bilbija, ali je Lakić sjajno odbranio pa je ostalo 2:1.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

45' - Kraj prvog poluvremena. Borac vodi 2:1. Dvostruki strijelac za Borac bio je Vranješ, dok je Juranović pogodio za Zrinjski.

42' - GOOOOOL! Ponovo vodi Borac! I ponovo je strijelac Vranješ! Bio je to 14. pogodak u sezoni kapitena Borca. Ćorić ga je progirao i izbacio u situaciju 1 na 1 s golmanom Varvodićem, a iskusni ofanzivac nije pogriješio te je matirao golmana za 2:1. Na ponovljenom snimku, iz dosta lošeg ugla, može se vidjeti da je situacija u najmanju ruku sporna pa su i gosti tražili od sudije da dosudi ofsajd Vranješu.

41' - Velika šansa i na drugoj strani! Tičinović je mogao kazniti grešku igrača Borca, ali je šutirao ravno u golmana Lakića.

40' - Nakon perioda nešto mirnije igre, Borac je propustio veliku priliku. Vranješ je odlično proigrao Melega, koji je iz dobre pozicije šutirao i pogodio stativu Plemića.

22' - GOOOOOL! Zrinjski je izjednačio! Strijelac je Juranović! Mladi igrač Zrinjski je fenomenalno istrčao i olako prošao kroz odbranu Borca nakon čega je bez problema matirao Lakića za 1:1. Gledamo odličan derbi u Banjoj Luci.

14' - GOOOOOL! Borac vodi 1:0! Strijelac je Vranješ! Nakon kornera lopta je nekako došla do Vranješa koji preciznim udarcem posprema loptu u mrežu Zrinjskog za veliko slavlje domaćih.

10' - Još uvijek nema ozbiljnije prilike u Banjoj Luci. Borac kontroliše igru i u posljednjim minutama imali su nekoliko opasnih situacija pred golom Zrinjskog.

1' - Počela je utakmica između Borca i Zrinjskog!

19:55

Sve je spremno za početak meča u Banjoj Luci. Glavni sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

19:50

Upravo je stigla odlična vijest za ekipu Borca. Naime, Sarajevo je kiksalo protiv Slobode odigravši utakmicu bez pogodaka pa bi Borac u slučaju večerašnje pobjede imao dva boda više u odnosu na glavnog konkurenta za titulu prvaka BiH.

19:45

Borac vrlo dobro igra kako se bliži kraj prvenstva. Ostvarili su gotovo sve pobjede, a jedini remi odigrali su nedavno na gostovanju kod Veleža. S druge strane, Zrinjski je u krizi zbog kojih je ugrozio plasman u Evropu. U posljednja tri kola osvojili su samo dva boda pa im je večeras imperativ dobar rezultat u Banjoj Luci.

19:40

Borac je prije ovog kola bio na diobi prvog mjesta sa Sarajevom budući da su oba kluba imala po 57 bodova. Do kraja prvenstva je ostalo još tri kola pa je svaki bod i pobjeda bitna za oba tima. S druge strane, Zrinjski je na petom mjestu i vodi žestoku bitku za izlazak u Evropu.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

19:35

Stigli su i sastavi! Borac je imao određenih problema prije utakmice zbog povreda igrača i suspenzija pa će od prve minute igrati Lakić, Uzelac, Ćorić, Ćosić, Donald, Vojnović, Brtan, Vranješ, Meleg, Panagiotis i Zakarić.

Borac objavio svoj sastav (Foto: Instagram)
Borac objavio svoj sastav (Foto: Instagram)

S druge strane, Sergej Jakirović se odlučio za sastav: Varvodić, Tičinović, Magdić, Jakovljević, Ćorluka, Zlomislić, Enin, Juranović, Ljubić, Marušić i Bilbija.

19:30

Dobro došli na teksutalni prijenos utakmice 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Zrinjskog. susret koji se igra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci počinje u 20 sati.