Pripremni mečevi
0

Ženska U20 reprezentacija BiH otputovala u Hrvatsku

Klix.ba
Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Slavonski Brod, gdje će u utorak i srijedu odigrati trening mečeve protiv selekcije domaćina Hrvatske.

Centar naše reprezentacije, Jovana Marković smatra da je mnogo toga odrađeno tokom pripremnom perioda i nada se da će u mečevima protiv Hrvatske, Zmajice pokazati koliko su napredovale u odnosu na prethodne utakmice.

"Iza nas je nešto više od tri sedmice izuzetno kvalitetnog rada. Imamo dobru atmosferu i zaista se maksimalno trudimo na treninzima, tako da vjerujem da rezultat neće izostati. Imali smo priliku da na turniru u Skoplju i na trening utakmicama protiv Turske vidimo neke stvari - gdje su naše prednosti, koje greške najčešće pravimo, te smo se tokom ovog dijela priprema trudili da to ispravimo. Nadam se da ćemo protiv Hrvatica na najbolji način pokazati šta smo sve uradile u ovom periodu", izjavila je Marković.

Da je Hrvatska u ovom trenutku rival po mjeri naših djevojaka, slaže se i Nedžla Kovačević.

"Mi smo i prošle godine igrale sa Hrvaticama, tako da većinu djevojaka poznajemo. Ukoliko budemo odigrale onako kako se dogovorimo i ispoštujemo sve što treneri budu tražili od nas, možemo očekivati povoljan rezultat u mečevima protiv Hrvatske. Važno je da igramo, jer svaka utakmica, protiv ma kog rivala, je bolja od svakog treninga. Na utakmicama možemo na pravi način uočiti greške koje pravimo i raditi na tome da ih korigujemo. Imamo još vremena da ispravimo eventualne nedostatke do početka Eurobasketa, jer želja svih djevojaka jeste da u Portugal otputujemo što spremnije i da na Evropskom prvenstvu pokažemo kvalitet koji posjedujemo", rekla je Kovačević.

Zmajice će u Slavonskom Brodu boraviti do četvrtka, kada će otputovati u Beograd, gdje ih u petak i subotu očekuje generalna proba pred Evropsko prvenstvo, utakmice protiv selekcije domaćina Srbije.