Selektor BiH
2

Vujošević: Kikanović neće igrati zbog povrede, ali to nije alibi

Piše: E. B.
(Foto: H. M./Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u sarajevskog dvorani "Mirza Delibašić" dočekuje Belgiju u trećem kolu kvalifikacija za SP koje će se 2019. godine održati u Kini.

Naša selekcija će biti oslabljena s obzirom na to da zbog povrede kapiten Elmedin Kikanović neće igrati.

"Imali smo malo vremena za pripreme, igrači su došli iscrpljeni nakon utakmica kupa, a zabrinut sam zbog toga što se Kikanović povrijedio jučer na treningu te ćemo igrati bez njega. To je veliki gubitak za ekipu i drugi igrači će morati nadoknaditi njegov izostanak. To nije alibi, već je obaveza da se drugi igrači posebno angažuju", istakao je selektor BiH Duško Vujošević na današnjoj konferenciji za medije te nastavio:

"Belgija je donekle podmladila ekipu, ali su i dalje vrlo ozbiljni. Oni će tražiti priliku nadoknaditi nešto što nisu računali da će izgubiti. Oni igraju s niskom postavom, atletski su veoma jaki i dosta mijenjaju odbranu, preuzimaju dosta. Sigurno će željeti da obore ritam i utakmicu odvedu na mali broj poena. Vjerujem da ćemo se uz punu Skenderiju fanatično boriti svakog minuta i dobiti utakmicu", rekao je Vujošević.

Na današnjoj konferenciji za medije obratili su se i igrači Džanan Musa i Andrija Stipanović.

"Svjesni smo važnosti utakmice. Belgija je ozbiljna reprezentacija, ali se mi nadamo da ćemo ostvariti pobjedu koja bi nam mnogo značila pred nastavak kvalifikacija", rekao je Musa.

"Belgija je uigrana reprezentacija. Igrao sam tamo tri godine, znam dosta njihovih igrača. Lako ih je uklopiti kada se skupe ovako nabrzinu jer igraju mnogo godina zajedno. Naša prednost je domaći teren, u punoj Skenderiji se oni neće moći snaći i tu vidim našu šansu za pobjedu", dodao je Stipanović.