Otišao u samoizolaciju
7

Najomraženiji lik u NBA ligi zaražen koronavirusom, navijači New Yorka se naslađuju

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američki milijarder i vlasnik New York Knicksa James Dolan pozitivan je na koronavirus, potvrdio je ovaj klub na društvenim mrežama.

Dolan trenutno obavlja funkciju izvršnog predsjednika firme Madison Square Garden Co.,u čijem vlasništvu je su i Knicksi, a klub je na društvenoj mreži objavio da je njihov vlasnik trenutno u samoizolaciji te da ima blage simptome.

Pored New Yorka, Dolan je vlasnik Rangersa iz NHL-a te Libertyja iz WNBA lige, a svakako da je najpoznatiji kao vlasnik ovog NBA tima i upravo zbog načina na koji vodi ovaj klub jedan je od najomraženijih likova u NBA ligi.

Navijači ovog kluba smatraju da je Dolan najodgovorniji za činjenicu da je New York jedan od najlošijih NBA timova. Na društvenim mrežama vijest da je pozitivan na koronavirus izazvala je oduševljenje među navijačima, a neki su otišli toliko daleko da su napisali da je ovo najbolja stvar koja se klubu dogodila od 1973. godine, kada su posljednji put bili prvaci.

Dolan je poznat i po tome da je često ulazio u sukobe s navijačima New Yorka i ikonama kluba, a izdvaja se svađa sa Charlesom Oakleyjem kojeg je jedne prilike izbacio iz dvorane i ovaj je zbog opiranja zaštitarima završio u pritvoru.

Također, sukobio se i sa jednim od najpoznatijih navijača New Yorka, slavnim rediteljem Spikeom Leejem, kojem je oduzeo dugogodišnju privilegiju da u dvoranu ulazi na službeni ulaz za igrače. Ipak, treba reći da je upravo on donirao milion dolara u borbi protiv koronavirusa, a također je obećao svim svojim uposlenicima da će do 3. maja sigurno svi biti na poslu.