Sarađivali u prošlosti
8

Klopp: Aubameyang ima samo jednu slabost, a to je stil oblačenja

K. H.
Jurgen Klopp i Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp i Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA-EFE)
Trener Liverpoola Jurgen Klopp imao je samo riječi hvale na račun napadača Arsenala Pierre-Emericka Aubameyanga za kojeg je rekao da ima samo jednu manu - stil oblačenja.

Liverpool i Arsenal će u subotu od 18:30 sati igrati veliki derbi 3. kola engleskog Premiershipa, a pred taj meč Klopp je posebno pohvalio napadača Topnika.

"Prošle su četiri godine od kada smo radili zajedno. Mislim da Aubameyang nema nijednu slabost, osim stila oblačenja", rekao je s osmijehom Jurgen Klopp.

Nakon toga, Klopp je otkrio kako je Aubameyang postao napadač kakav je danas.

"Kada god bih igrao protiv njega, napravili bi plan kako da se branimo, ali nikada ne možemo biti 100 posto uvjereni da ćemo biti uspješni. Sjećam se da je u Dortmund došao kao krilni igrač, a nama je tada bila potrebna ‚devetka‘, jer nam je otišao Lewandowski. Prvo smo mislili da će biti bolji kao krilo, ali se ispostavilo da je on sjajan centarfor. On se postepeno razvio u gol-mašinu kakva je sada. Njegova vještina egzekucije je fantastična, a kada se uklopi sa sjajnom brzinom, on postaje nezaustavljiv“, dodao je nemački stručnjak.

Susret između Liverpoola i Arsenala igra se, još jednom podsjećamo, s početkom u 18:30 sati na stadionu Anfield.