Pojašnjenje legende
2

Garnett ima čvrst stav: Ne želim da mi penzionišu dres dok je god ta zmija u klubu

N. K.
Kevin Garnett (Foto: EPA-EFE)
Kevin Garnett (Foto: EPA-EFE)
NBA legenda Kevin Garnett prošlog vikenda odabran je među devet velikana koji će ove godine ući u Košarkašku kuću slavnih, a to je potegnulo i pitanje penzionisanja njegovog dresa u Minnesota Timberwolvesima.

Međutim, Garnetta takva čast ne zanima dok je na čelu Šumskih vukova aktuelni vlasnik Glen Taylor i to sve zbog dogovora da nakon penzionisanja igrač otkupi manji vlasnički udio te uđe u upravu kluba.

Garnett je taj dogovor postigao s Taylorom i Flipom Saundersom, tadašnjim generalnim menadžerom i trenerom kluba, ali je Saunders u oktobru preminuo.

"Ne razmatram to uopšte. Prvo, taj prijedlog ne bi bio iskren, a drugo, sigurno na njega pritisak vrše navijači i zajednica. Glen i ja smo imali dogovor prije nego što je Flip umro, ali dogovor je umro zajedno s Flipom. Za to mu nikad neću oprostiti. Mislio sam da je Glen iskren čovjek i biznismen, ali kad je Flip umro, sve je otišlo s njim. Uvijek ću imati posebno mjesto u srcu za grad Minneapolis i državu Minnesotu. Međutim, ja ne poslujem sa zmijama. Ne radim s ljudima koji su otvoreno zmije ili su poput zmija", rekao je Garnett u razgovoru za The Athletic.

Taylor možda zbog pritiska javnosti odluči podignuti Garnettov dres s brojem 21 pod krov dvorane, ali Garnett očito ne namjerava doći na svečanu ceremoniju.