Za osnovce i predškolce
127

"Jaffa Igre bez granica” prvi put stižu u Sarajevo

L. K.
Sportsko-zabavna manifestacija "Jaffa Igre bez granica” održati u subotu 30. novembra 2019. godine u sportskoj dvorani ”Novo Sarajevo”, od 12 do 15 sati. Na takmičenju će učestvovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta kao i oko 100 predškolaca iz Sarajeva.

Partner na ovom projektu je općina Novo Sarajevo. Na ovaj način pokazaće svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

"Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad”, izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Na ovaj način takmičari će pokazati svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

Autor sportskog sadržaja "Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

"U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću“, naglasio je Savić.

U "Igrama” uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta! Upravo iz ovih razloga, uz manifestaciju su brojni sponzori bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće, navodi se u saopćenju organizatora.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja. Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori "Jaffa Igara bez granica”.