Snooker liga BiH
185

Faris Vučkić pobjednik 1. kola Snooker lige BiH u Sarajevu

Klix.ba
Proteklog vikenda je zvanično počelo 1. kolo Carlsberg snooker lige BiH pod nazivom Best of the Best.

U prostorijama Snooker kluba Union Jack u Sarajevu nakon ljetne pauze započela je ova najveća snooker liga u jugoistočnoj Evropi. Svi igrači željno su iščekivali početak nove sezone i priliku da se ponovo okušaju u igri sa najboljima u našoj zemlji.

Sigurno iznenađenje 1. kola Snooker lige BiH je ispadanje aktuelnog državnog prvaka Marija Želje Miloševića u njegovom prvom ovosezonskom meču.

Izvandredni Adel Kalabušić sjajnom igrom te breakom od 52 uspio je eliminisati Miloševica. Dalje je Kalabušić išao na osvajača 1. kola Vučkića, protiv kojeg nije imao nikakvih izgleda te je izgubio rezultatom 3:0.

Jednako interesantan meč vodio se između Muamera Mališevića i Rijada Šišića, koji je odlučen tek u petom frameu u korist Šišića. Također, Šišićev put ka finalu okončan je u polufinalnom meču protiv raspoloženog Vučkića te je također u majstorici Šišić izgubio, a Vučkić osigurao plasman u finale.

Iz donjeg dijela kostura do samih finala uspio je da se provuče i veteran ove igre Zijad Redžić, koji je do finala pobjeđivao novog talentovanog igrača člana Snooker kluba Union Jack Eldara Karamehmedovića, zatim Kenana Selimovića te u polufinalu i Adnana Zilića u odlučujućem petom frameu.

Redžić nije imao snage da se odupre i dalje raspoloženom i nadahnutom Vučkiću te je za manje od sat vremena izgubio rezultatom 3:0.

Ovom pobjedom Vučkić zauzima prvo mjesto na tabeli u Sarajevu, gdje ćemo već ovog vikenda moći gledati na djelu četvorostrukog državnog šampiona Kenana Terzića.

Ovog vikenda u prostorijama Snooker kluba Mercur u Sarajevu igrat će se također

  1. kolo Carlsberg Snooker lige Best of the Best, a svi zainteresovani moći će besplatno gledati neke od naših najboljih igrača.

U Bugojnu će ovaj vikend također biti interesantan za ljubitelje i gledatelje snookera, gdje će se u prostorijama Snooker kluba Desetka odigrati 1. kolo Best of the Best Lige.

Sve informacije o takmičenjima možete pronaći na oficijelnoj web stranici Snooker Organizacije BiH www.snooker.org.ba kao i na Facebook stranici Organizacije i FB stranicama klubova.